jueves, 31 de octubre de 2013

Posted by Pilar Posted on 15:16 | 9 comments

Crema de porro, amb toc de formatge de cabra.




























Ingredients;

Un porro gran.
Una seva.
4 formatgets.
Sal
Formatge de cabra curat.
























Rentarem i tallarem el porro, mirant que quedi ben net i no tingui restes de terra.
Pelarem i tallarem la seva.































Ho posarem en una cassola, amb aigua suficient que sobreïxi just tota la verdura.


























Quant veiem que la verdura ja esta cuita, incorporarem els formatgets i passarem a tritutar


























I així queda ben finet, si la voleu més cremosa, i afegiu mes formatgets.Si la voleu més lleugera, formatgets baixos amb greix. Això si,el formatge de cabra li dóna un toc molt especialper qui li agrada el formatge amb gust fort.





























Bon profit!!


lunes, 28 de octubre de 2013

Posted by Pilar Posted on 12:03 | 22 comments

PANELLETS





















La base dels panellets és una barreja d’ametlles crues mòltes i sucre. També els podem fer més econòmics afegim patates bullides o moniatos,encara que no en sóc partidària.
Els més populars són els panellets de pinyons.

Ingredients:
375 gr. de farina d’ametlla
375 gr. de sucre
Pell ratllada d’una llimona
75 ml d’aigua

Per l'arrebossat;
150g de pinyons
150g de granet d’ametlla

Posarem la farina d'ametlla en un vol.































Afegirem el sucre.



























Tot seguit pell ratllada d’una llimona.



























Afegir l’aigua i amassar bé fins a obtenir un massapà ben fi.




































Després posarem la massa amb film transparent i ho reservem a la nevera, així a l'endemà va millor per fer les porcions.
Ja ho podem reservar a la nevera.
Un cop fred ja ho podem treure de la nevera i fer les porcions i les boletes o formes que desitgem adequades per cada panellet.
























En aquest cas els he fet de pinyons i ametlla, que són els que agraden a casa.





























Barregem els rovells d'ou amb els pinyons i au ja podem arrebossar les boletes, unes amb pinyons i les altres amb ametlla.
Si voleu que s'enganxin amb mes facilitat i podeu afegir almívar el rovell d'ou.
Quant els tingueu a la plata els podeu envernissar amb clara d'ou batuda, en el meu cas no ho he trobat necessari.












































Un cop a la plata, els posarem el forn a 200º aprox. uns 7 o 8 min. controlant en tot moment que no sens cremin massa.





































































Procedència dels panellets;



Per Tots Sants els campaners havien de tocar a difunts tota la nit
entre les dues festes per tal que ningú no s’oblidés de resar per les
ànimes del purgatori i pels fidels difunts. Sembla que a la mitjani
veïns i feligresos s’acostaven a l’església i compartien amb els
campaners fruits secs (ametlles, pinyons, castanyes, etc, segons la
producció local) galetes, dolços i vi dolç. D’aquest origen, molt
relacionat amb les pràctiques religioses, se n’ha derivat el que avui
en diem castanyada, festa en la qual es consumeixen aquests
exquisits dolços anomenats panellets i les castanyes cuites a la brasa
del carbó o al forn.

BON PROFIT!!

lunes, 21 de octubre de 2013

Posted by Pilar Posted on 10:14 | 8 comments

Llaços de cabell d'àngel.

















Ingredients;  Cabell d'àngel, 1 placa de pasta de full, sucre.



















Partirem per la meitat la placa.























Emplenem per una banda, amb l'ajuda de dues forquilles.























Posarem l'altre placa a sobre ben ajustada.





















Posarem força sucre per sobre, i tallarem talls com veiem a la foto.






















Recargolem una banda cap un costat i l'altre a l'inrevés, en compte que no sens trenqui.



cap al forn a 200º fins que quedin daurats.

Aqui os deixo l'enllanç del cabell d'àngel per si el voleu fer a casa:


Bon profit!!

martes, 15 de octubre de 2013

Posted by Pilar Posted on 11:16 | 10 comments

Cargols el forn.





























Ingredients; 200 cargols de boca dura, que no és trenquin.
                            Pebre
                            Sal
                            Oli de cireret o cireretes petits secs + oli d'oliva.


Elaboració;

Rentem els cargols, per això els posarem a la pica amb sal.
Ja veureu que treuen escuma, amb 5 minuts els esbandim amb força aigua.
I els i fem vàries rentades.



           Posem oli, sal i pebre a la plata del forn.
           I anirem incorporant els cargols mirant avall.



I per sobre i posarem oli, pebre i sal altre cop.

Al cap d'uns 10 o 15 minuts els remanem.

Els cargols san de controlar contínuament.

El temps és orientatatiuperquè depèn molt del forn.
Sa de posar a uns 180 graus.

                     

                   Després d'uns 20 minuts ja tenim els cargols cuits.
                   Per comprovar, en traieu un de la clova amb un pinxo.

Acompanyament dels cargols;

Un tomàquet reduit i botifarra de sal i pebre rossejada.
I un allioli fet amb la mà de murter.






Aquí us deixo l'enllaç de l'allioli.



PRECAUCIONS ;

És important assegurar-se que els cargols no facin mala olor, ja que això pot indicar que hi ha alguns morts i poden haver contaminat a la resta. També cal vigilar que no hi hagi exemplars moribunds: són identificables perquè romanen immòbils en el fons de la closca.
Si són de cullita propia san de deixar en dajur entre una i dues setmanes.

Si teniu algún dubte ja sabeu, os ajudaré amb molt de gust.

Ara sí ,que aprofiti!!

domingo, 13 de octubre de 2013

Posted by Pilar Posted on 10:59 | 16 comments

Tapa salada.



























És una tapa molt senzilla de fer.
Barra de pa del dia anterior, pernil salat tallat a daus petits no massa gruixuts i formatge de cabra.
Per la reducció de tomàquet ens farà falta, tomàquets madurs, un pols de sal, un pols de sucre.

Primer farem la reducció de tomàquet. La ratllarem ben fineta i la posarem a reduir a foc baix,amb un pols de sal i un pols de sucre, per reduir l'acidesa del tomàquet.
Mentre es va reduint el tomàquet, anirem tallant la barra a talls, i el pernil salat de de cebo a daus no massa grans.I el formatge el tindrem a punt per anar tallant.

Quant el concentrat de tomàquet estigui a punt, muntarem la tapa.

Primer el concentrat de tomàquet, després els daus de pernil salat en una banda i a l'altra banda el formatge de cabra.
I ara ho posarem el forn uns 20 minuts a 180º.
Aquesta tapa sa de servir ben calenta per esser el màxim de bona.






























































































































BON PROFIT!!!