viernes, 27 de diciembre de 2013

Posted by Pilar Posted on 8:58 | 19 comments

CREMA DE CARBASSA LLEUGERA (VEGANA)






















Ès una recepta bàsica i molt fàcil de fer.
Ideal després d'aquests dies que acabem de passar, de dinars i sopars.


INGREDIENTS PER DUES PERSONES;

Mitja carbassa mitjana.

Una patata gran o dos de petites.

Mig porro gran.

Oli d'oliva.

Un pols de sal.


Pa integral de cereals, per torrar o fregir amb un allet trinxat.

ELABORACIÓ;

Pelarem la carbassa amb un pelador, sens farà més fàcil, després la tallarem a cuadrets. Farem el mateix amb les patates. Netejarem el porro i també tallat.

Ho posarem tot a coure en una cassola, que cobreixi just d'aigua amb un pols de sal.

Deixarem coure uns 20,25 minuts tapat a foc mitjà.

Un cop cuit, ho triturem ben fi que no quedin trossos.Si ho creieu convenient ho passeu pel xino, a mi no em va fer falta.

Tot seguit agafeu el pa de cereals i el talleu a cuadrets petits, i l'all ben trinxat, ho posarem tot en una paella amb un raig d'oli d'oliva i els fregirem, en compte no se us cremi l'all perquè amarga, tot a foc mitjà.

Ja teniu els cuadrets torrats amb un toc d'all per la crema de carbassa.

Si no voleu fregir els cuadrets de pa, el podeu torrar el foc o amb una torradora abans de tallar-lo esclar.

LA CARBASSA té un 90% d'aigua aproximadament.
Aquest vegetal de color taronjaaporta una gran quantitat de fibra























































BON PROFIT!!

viernes, 20 de diciembre de 2013

Posted by Pilar Posted on 10:08 | 16 comments

LASANYA VEGETARIANA




























Amb aquests ingredients us poden sortir unes 4 porcions si les feu amb les plaques de canaló;

1 Col rissada
2 Pebrots grans.
3 Plaques per cada lasanya.
En aquest cas he fet servir plaques de canaló. Perquè en tenia de fer canalons.
Pebrots verds miniuna safata.
Xampinyons una safata.
2 Tomàquets madurs mitjans.
3 Patates mitjanes (més aviat grans).
Seva fregida ECO-SALIM


INGREDIENTS PER LA SALSETA DE PEBROT ESCALIVAT;

Mig carbassó.
Un tomàquet madur.
Un pebrot escalivat.
Un pols de sal.
Pebre.





























ELABORACIÓ;

El primer que farem serà deixar netes les fulles de la col i senceres.
Les patates també, ben netes i sense pelar.
Ho posarem tot en una olla gran i que cobreixi d'aigua, mes un pols de sal.
Mentre la col i les patates es fan, ens posarem a netejar ben nets i tallats els xampinyons.





























Tot seguit els pebrots verds mini, també ben nets de granes i tallats, també rentarem i tallarem els tomàquets.
Tot junt ho posarem en una paella amb un raig d'oli d'oliva i tapat a foc baix.

Ara ja tenim dos parts de la recepta que s'estan fent.

Següent pasescalivar els pebrots el caliu, si no en teniu feu servir el forn i si tampoc os va bé podeu fer servir la xurrasqueraa últim recurs els podeu comprar escalivatssi no teniu maneres de fer-los.

Aneu vigilant tot el que tingueu el focque no es cremi!!
































Un cop tinguem la col i la patata cuitaho escorrerem que no hi quedi aigua.
Pelarem les patates a mesura que les feu servir, i anirem tallant rodanxes del vostre gustjo no les he fet massa gruixudes.

Tallarem les fulles de col a mida de les plaques de pasta. També anirem tallant a mesura que anem muntant la lasanya.


MUNTATGE DE LA LASANYA;

1- Una placa de pasta.
2- Una capa de col.
3- Una capa de pebrot escalivat.
4- Una placa de pasta.
5- Una capa de col.
6- Una capa de patata.
7- Una capa de barreja de xampinyótomàquet i pebrot verd mini.
8- Una placa de pasta.
9- Salseta de pebrot escalivat.
I per últim seva fregida seca ECO-SALIM boníssima!!


ELABORACIÓ DE LA SALSETA DE PEBROT ESCALIVAT;

Per fer la salseta, tallarem el carbassó,el tomàquet i el pebrot escalivat.

Agafeu una paella amb un raig d'oli d'oliva i posseu el carbassó i el tomàquet.

Un pols de sal,tapat i a foc baix.

Quant veieu que ja a tret to el suc destapeu, incorporeu el pebrot escalivat i acabeu de coure una estona mes a foc mig i destapat.

Quant veieu que ja esta cuit (no cremat), ho traieu del foc i ho tritureu ben fi.

Ja tenim la salseta per posar sobre la lasanya.

Per sobre la salseta i poseu seva fregida seca ès l'ultim toc.




























Bon profit i molt bones festes!!!

lunes, 16 de diciembre de 2013

Posted by Pilar Posted on 8:09 | 23 comments

Truita de col, coliflor i bròquil.

























Ingredients;

Col, coliflor i bròquil i ous.

Cada truita de dos ous.

La col sol allargar molt, gairebé segur que en tindreu per diverses vegades o per fer d'altres plats.

El bròquil i la coliflor dependrà de lo grans que siguin.


Elaboració;

Agafarem la col i la tallarem per posar-la a coure. Feu el necessari, la que quedi la podeu reservar per altres plats, com el caldo o per fer patata i col.
La tallem i la passem per sota l'aixeta per què no hi quedin restes de terra.
Farem el mateix amb el bròquil i la coliflor.
Ho posarem a coure, que just cobreixi la verdura, i tirem un pols de sal.
Més o menys amb 20 minuts estarà cuit.
Ho escorrerem que no hi quedi aigua i ja podem passar a fer la truita.
Batrem 2 ous xl per truita o tres de mitjans.
Batrem els ous amb un pols de sal, i barregem la verdura a punt per posar-ho a la paella.
A la paella i posarem un raig d'oli d'oliva, i quant estigui roent ja hi podem incorporar l'ou batut amb la verdura.
Baixem a mig foc que no quedi crua per dins.

Rossegem d'una banda i després de l'altre.

Apa ja tenim un dinar o un sopar, bo i sa.

Espero que us agradi aquest plat tan senzill de fer.



BON PROFIT!!!

sábado, 14 de diciembre de 2013


























Con esta receta salada participo el Reto de Diciembre de la Comunidad
Comer Especial https://plus.google.com/u/0/communities/107450020436626483665


Un plat molt sa per aquests dies de festes.
Ingredients per dues persones;

Un pebrot gran.

Dos seves mitjanes.


Una col rissada.


Dos talls de salmó.


Sal.


Oli d'oliva.










































Elaboració;
El primer que farem serà treure 6 fulles senceres de la colles rentarem i les posarem en una olla amb aigua i sal. L'aigua que cobreixi just les fullesja que abaixaran el volum quant es coguin.

Mentre es couen les fullesescalivarem els pebrots (a casa ho he fet aprofitant l'allar de focperò també els podeu escalivar el forn.

Mentre s'escaliven els pebrots i la col ja la tenim en cocció a foc migrebisarem els talls de salmó que no hi quedin espines.

Quant tinguem els pebrots escalivatsels deixarem refredar una micaque no ens escaldem i passarem a neteijarlos.

A casa agafo uns guants de làtex i els i trec tota la pela negra i després els obro i els passo per sota l'aixetaque quedin nets de grana.

Després de tot aixo crec que la col ja la tindreu cuitano la deixeu coure en desmesura perquè se us trencaran les fulles.

Coleu les fulles de col en compte que no se us trenquin.

I ara que ja tenim la guarnició a punt,farem els talls de salmó a la planxa.

Un raig d'oli petit a la planxal'escalfem i marquem el salmó. Quant el tinguem marcat de les dues bandesabaixem el foc gairebé el mínim. Segons el tall si estarà mes estona o menysdepèn de el gruixut que sigui.La sal no li posarem fins un cop cuit i a gust de cada comensal.Si teniu escames de sal millorperò si no en teniu no passa res tampoc.
El plat millor que cada comensal s'amaneixi el seu gust. Heu de tenir preparat la sal i l'oli d'oliva.
Ja podem passar a muntar el plat, que es molt fàcil com podeu veure a les il·lustracions.


















































































Espero que us agradi, es un plat fàcil de fer i molt sa.

Bon profit i molt bones festes !!!

jueves, 12 de diciembre de 2013

Posted by Pilar Posted on 10:13 | 14 comments

Pizza de gírgoles.






















El meus sogres l'altre dia em van portar unes gírgoles molt maques.
I vaig pensar que faria alguna coseta diferent.
I aquí us deixo el que ens fa falta per una pizza de gírgoles.


Per emplenar la pizza ens farà falta;

Gírgoles, amb una soca normal en teniu per diverses vegades o per fer d'altres plats.
Un porro petit o la meitat d'un de gran.
Un parell de tomàquets madurs.
Tomàquet concentrat si és casolà molt millor, però i podeu posar el que tingueu més a mà.
Formatge a convenir a gust de cadascú o si voleu no ni poseu així és una opció més lleugera.
Sal

Amb aquestes quantitats que us dono i surten dues pizzes mitjanes o una de gran.

Per fer la massa de la pizza ens farà falta;

250 gr. farina de força
1/4 de vas de llet
125 ml d'aigua.
20 gr. de llevat de flequer.
Un pols de sal.

Un cop tinguem tots els ingredients preparats, podem passar a fer la massa de la pizza, ja que de després la tindrem de deixar llevar uns 45 min. per anar bé.

Posarem la farina en un vol, escalfarem l'aigua una miqueta que quedi tèbia i desfarem el llevat. Tot seguit i evocarem la farina, i afegirem també la llet i un pols de sal, amb una cullera de fusta remenem fins a aconseguir una massa que no s'enganxi a les mans. Tingueu en conte que hi ha farines que admeten mes aigua que d'altres,si veieu que us queda massa humida i s'enganxa a les mans, i afegiu una miqueta de farina.

La tapeu amb un drap de cuina net i la poseu en un lloc que no hi hagi corrents d'aire millor.
Si és un lloc temperat millor.
Li deixeu uns 45 minuts, ja veureu com la massa es duplica.
Ara que ja tenim la massa feta, anem a netejar bé les gírgoles que no hi queden restes.
Quant ja les tinguem netes, les tallarem a talls afinats, i amb el porro i els tomàquets el farem el mateix.
Agafem una paella i posem un raig d'oli d'oliva, no massa.
Incorporem la verdura tallada i les gírgoles.
Un pols de sal i ho tapem, foc molt suau fins que veieu que estigui cuit.
Si ja hi han passat els 45 minuts i veieu que la massa ja ha doblat el seu volum, passarem estirar-la amb un corró.
Tireu farina on vulgueu estirar la massa, perquè no se us enganxi.
Estirem, com mes estireu la massa més prima quedara.

Aquesta vegada la vaig fer bastant prima, com podeu veure a les il·lustracions.
Si la deixeu una miqueta més gruixuda, veureu que és una massa molt esponjosa i bona.

Bé un cop estirada, la col·locarem en compte en una plata, que hi haurem posat un full de paper de forn, així és molt mes practic, no s'enganxa i la plata ens queda pràcticament neta.

Precalenteu el forn a 180º.


Posarem tomàquet concentrat, el que tingueu sobre la massa de la pizza i tot seguit el porro i el tomàquet que em preparat abans i les gírgoles.
Ara podeu triar, el formatge que vulgueu per posar per sobre.
Jo vaig triar pols de formatge de cabra curat i poquet no gaire, perquè si no anul·laria el gust de les gírgoles.

Doncs apa cap al forn i amb uns 20 minuts ja la tenia feta.
Vigileu que no se us cremi, cada forn és diferent ja sabeu.

I quant la traieu no us cremeu!!

Espero que us agradi, com sempre si teniu algun dubte, us respondré com més aviat em sigui possible.

Aquí us deixo les il·lustracions que sempre ajuden una miqueta.








































































































Propietats Nutricionals de la Gírgola;

Els fongs, des de temps antics, sempre han acompanyat la humanitat: els xinesos, els grecs, els romans ... Avui, en tots els continents, els trobem formant part de la nostra dieta, en major o menor mesura, segons els costums culturals.

Les Gírgoles tenen moltes característiques que els fan desitjables ja que aporten:
fibres
proteïnes
vitamines
minerals
Els 9 aminoàcids essencials
Baix en contingut Gras, que amb els seus nutrients el posiciona com una excel · lent alternativa per integrar dietes per aprimar i per baixar el colesterol.

Bon profit!!