lunes, 29 de abril de 2013

Posted by Pilar Martí Posted on 23:51 | 2 comments

ARRÒS BLANC AMB OUS DE GUATLLA





Un altre plat fàcil  de fer i assequible en aquests temps que estem.

Ingredients;  Ous de guatlla
                       Arròs
                       Sal , pebre i oli d'oliva.


Elaboració;

                   Posarem una cassoleta amb aigua i un pols de sal el foc.
                   Quant arrenqui el bull i posarem l'arròs (remenem)
                   En una altre cassoleta petita i bullirem els ous de guatlla, amb 3 min ni ha suficient.
                   Quant tinguem l'arròs cuit, l´escurrirem en un escurridor (a de quedar suelto i sense aigua).
                   Els ous els pelarem també un cop passats els tres minuts.
                   Si teniu una mica de concentrat de tomàquet per posar a l'arròs, queda molt bo.
                   Els ous els amanirem amb un pols de sal i pebre mes un raig d'oli d'oliva.
                   Ja tenim un dinar o sopar .

                                 Bon profit a tots/es!!





Posted by Pilar Martí Posted on 9:32 | 8 comments

GAMBETES PICANTONES



Ja veureu fàcil i ràpid.
Unes gambetes fresques o congelades, les que tingueu.
Posarem una cassoleta el foc amb un raig d'oli d'oliva a foc mitjà.
I afegirem 3 o 4 cirerets (segons el que os agradi de picant), quant estigui roent
i ficarem les gambetes , en compte que no continguin ni gel ni aigua.
I així anirem remenant i afegirem una mica de sal (no massa) i una mica de pebre.
Ja veureu que bones !!

Que aprofiti!!





Posted by Pilar Martí Posted on 0:02 | No comments

POLLASTRE A LA BRASA


Qui no sap fer una carn a la brasa? és molt fàcil si, però no es pot sobtar la carn i tampoc deixar-la passar.

Dons res aquest fi de setmana em fet pollastre a la brasa.
En el meu cas,prefereixo comprar un pollastre sencer i del ( groc) te mes gust que el blanc.
El tallo a quartos, i reservo la part de les ales per fer caldo i faig servir la resta per la brasa (les dues cuixes i els dos pits)
Les obro perquè es coguin millor, ja que és una carn de anar-la girant sovint i coures a poc a poc .
Ho salpebrem i amb el caliu fet i roent i posem la carn.
Podeu tenir preparat un all i oli de morter. 

http://cuinanatura.blogspot.com.es/2013/04/blog-post.html

Ingredients ; un pollastre groc
                    Sal i pebre.
                    Llesques de pa per les torrades.

BON PROFIT!!






sábado, 27 de abril de 2013

Posted by Pilar Martí Posted on 11:41 | 6 comments

TRUITA DE CARBASSÓ





Os ve de gust una truita de carbassó per sopar?

Dons vinga que es molt ràpid fer-la.

Ingredients; Carbassó, ous i un pols de sal.

Elaboració; Tallarem el carbassó a talls i el posarem una horeta amb un pols de sal, perquè tregui l'aigua.
Batrem els ous, posarem una paella el foc antiadherent amb un raig doli no massa.
Escorrerem el carbassó i el barrejarem amb l'ou.
Quant estigui ben calent l'oli i tirarem la barreja, abaixarem el foc que no quedi sobtada, donarem la volta , deixarem que cogui una estoneta mes , fins que quedi rosa.
Comprovar que no quedi crua.

Ja tenim el sopar.

Bon profit.


Propietats nutricionals
Conté quantitats interessants de vitamina C, flavonoids, àcid fòlic i minerals com el potassi, el ferro i el zenc. És un aliment de fàcil digestió, amb propietats diürètiques.

Es consumeix el fruit immadur.El més habitual és consumir-lo cuit formant part de sopes, cremes o saltejats de verdures.

També es poden consumir les flors masculines arrebossades i fregides.



Posted by Pilar Martí Posted on 8:28 | 2 comments

COCA SENZILLA I RÀPIDA DE FER



Avui una coca per berenar .Amb els ingredients de l'armari.

Ingredients; 3 ous
                  250 gr. de sucre
                  1 iogurt natural o si preferiu de llimona
                  250 gr. de farina
                  1 sobre de llevat
                  100 d'oli suau
                  1 llimona
                  Un pols de sal

Elaboració; agafarem la farina i la passarem per un colador juntament amb el llevat.Així evitarem que hi hagi grumolls.
Afegirem el sucre, i el pols de sal.
En un altre recipient i barregem els altres ingredients.O sigui , els ous, el iogurt natural, la ratlladura de la llimona i l'oli. Tot ben barrejat amb les barnilles.
Tot seguit ho evoquem tot en un recipient i ho barregem tot plegat. Un cop ho tinguem a punt ho posarem en una plata per fornejar.
Forn a 170 graus aproximadament.
Controleu el forn, mes o menys són 35 min.

Un cop feta, jo la he tallat i la he posat del revés,amb sucre glaç per sobre.

Que aprofiti.




jueves, 25 de abril de 2013

Posted by Pilar Martí Posted on 23:46 | 2 comments

MAGDALENES FÀCILS

































Apa somii!!

Ingredients; 4 ous
                   1 iogurt natural
                   3 envasos de farina
                   2 envasos del mateix iogurt ( però ple de sucre)
                   1 envàs d'oli de gira-sol que es mes suau, també ho podem fer amb oli d'oliva.
                   1 llimona (la ratlladura)
                   Un pols de sal
                   1 sobre de llevat
                   
Un cop tinguem els ingredients preparat , posarem el forn a 170 graus aproximadament, que vagi escalfant.
La farina i el llevat millor passa-ro per un colador , així no queden grumolls.Posarem tots els ingredients secs en un vol gran i els barrejarem amb unes barnilles.
Agafarem els ous i saparem la clara del rovell i pujarem les clares a punt de neu .Reservem.
Ara agafem tots els altres ingredients  i un a un els anem afegim en el vol d'ingredients secs.Anem remenant, per últim i afegim les clares pujades , en compte remenant amb les barnilles que quedi ben barrejat.

Ja podem emplenar els motlles de paper o silicona , els que tingueu.Com podeu veure no disposava de motlles rodons de paper , els he fet servir llargs .
Triguen mes o menys uns 15 o 20 min. millor les controleu perquè depèn del forn.

OPCIONAL

En aquestes magdalenes i podem experimentar i afegir fruita per exemple , talls de préssec o pinya...tallets de xocolata...

Bon profit.



miércoles, 24 de abril de 2013

Posted by Pilar Martí Posted on 7:02 | 2 comments

GALETES AMB DOS INGREDIENTS









Dons molt bones aquestes galetes, val la pena provar de fer-les.
Jo les he trobat en un blog que segueixo i man agradat tant que vull 
compartir-les.
Amb el permís de la Laura Grimaldi.
Aquest es L'enllaç del seu blog, val la pena donar-hi un cop dull.
http://elrincondelaurag.blogspot.com.es/2013/04/galletas-de-2-ingredientes.html?showComment=1366806669962#c1199949216797351637

Els ingredients que ens fan falta son:

Dos bananes madures (o si teniu plàtans que ja son massa madurs també 
van bé).
Una vol d'avena.

Opcional un grapat de panses, figues seques o clips de xocolata...crec 
que es pot experimentar molt amb aquestes galetes.

Per fer-les, només em d'aixafar les bananes o platens madurs.
Després introduir l'avena , barrejar-ho be. I si em triat de possari un grapat
de figues o algun altre fruit tallat petit (només un grapat)sobretot.Barregem tot molt bé.

Agafarem una plata del forn i cossarem  paper de forn.
El forn a 175 graus aproximadament, 15 a 20 minuts o quant veieu que estan una mica rosetes.
Queden to-betes, amb molt bon gust.
Atipen molt i son sanes.

Que aprofiti.

martes, 23 de abril de 2013

Posted by Pilar Martí Posted on 5:04 | 2 comments

PEBROTS AMB OUS DE GUATLLA


Aquesta recepta la he tret d'un llibre, molt senzilla de fer ja veureu.

Ingredients;

Pebrots vermells
Vitxo confitat
Una dotzena d'ous de guatlla
Oli d'oliva i sal
Opcional all.

PREPARACIÓ

Escalivar el forn o el foc els pebrots (jo prefereixo escalivats que fregits).
Posem en un plat ampli, tires de pebrot i de bitxo.
Tot seguit posem una paella el foc en un raig d'oli i fregim els ous,(espereu que l'oli estigui ben calent).
Treure'ls quant estiguin enrossits i posar-los el voltant del plat.
Ho amanirem tot amb un pols de sal i un raig d'oli d'oliva, i podem posar all trinxat per sobre.

Que aprofiti!!








domingo, 21 de abril de 2013

Posted by Pilar Martí Posted on 23:47 | 2 comments

SALSA LLEUGERA PER PASTA








Be de gust de plat de pasta ¿?
Dons aquí os ensenyo una salsa molt lleugera i fàcil de fer.

INGREDIENTS

Bitxo
Tomàquet
Seva
Sal
Pebre
Oli d'oliva.

PREPARACIÓ

Tallarem totes les verdures i les posarem en una cassola.
Les amanirem sal i pebre el gust de cadascú.Mes un raig d'oli d'oliva , no massa.
També i podeu posar alguna herba aromàtica com la "alba-haca" que s'apresta molt per la pasta.
Ho deixarem tapat el foc baix, anirem remenant de tant en tant .Controlant que no sens cremi.
Quant veiem que ja ha reduït per meitat , ja podem triturar-ho .
Ja tenim una salsa bona , lleugera i molt fàcil de fer, per un plat de pasta o inclús un arrós.

Bon profit.

Posted by Pilar Martí Posted on 9:09 | No comments

AMANIDA DE FORMATGE BLAU






INGREDIENTS:

Formatge blau
Enciam
Blat de moro en conserva
Soja
Pebrot vermell
Pastanaga ratllada
Un pols de sal  
Oli d'oliva

L'Elaboració és molt fàcil, talla-ro tot i amanir-ho amb un pols de sal i un raig d'oli d'oliva.

Un bon plat refrescant d'estiu.

Bon profit.


Posted by Pilar Martí Posted on 8:25 | No comments

ESPAGUETIS AMB VERDURA





Aquests espaguetis són molt senzills de fer.

Ingredients; 

Espaguetis 
Enciam
Pebrot vermell escalivat
Vitxo confitat
Sal
Oli d'oliva


ELABORACIÓ

Posarem una olla fonda amb aigua i un pols de sal,el foc.
Quant arrenqui el vull i posarem la pasta a coure, mentrestant tallarem la verdura i reservem.
Traurem la pasta i la posem en un escurridor, ho evoquem en una font i posem la verdura ,
amb un raig doli d'oliva .

Bon profit.

viernes, 19 de abril de 2013

Posted by Pilar Martí Posted on 9:00 | No comments

ULLERES DE PASTA DE FULL


Per fer les ulleres de pasta de full ens farà falta:

-Massa de pasta de full.
-Un corró
-Paper de forn.
-Sucre

ELABORACIÓ

Es posa a descongelar la massa una mitja horeta abans de començar a fer-les.
S'estira la massa , per poder fer 4 plecs.
Anem posa'n sucre i passem el corró perquè s'enganxin a la massa i no es desprengui.
A cada plec que i fem i afegim sucre.
Un cop em fet tots els plecs ja podem tallar les porcions de cada galeta i les anem pos-sant a la plata del forn (deixem un espai entre cada galeta). Millor fer servir paper de forn, perquè no s'enganxin.
Fornejar a 180 gr dalt i baix. El temps mes o menys mitja hora de forn, encara que depèn del forn que tinguem a casa.

He posat alguna foto , perquè es comprengui mes be el procés.
És molt senzill de fer, si teniu nens petits a casa ho podeu fer amb ells. 

Com podeu veure les he deixat torrar una mica massa.