lunes, 13 de enero de 2014



























Per fer aquests calamarcets per 3 comensals, ens farà falta;

Una cabeça d'alls.

Julivert fresc.

250 g. Carn picada barrejada o la que preferiu (porc o vedella)

500kg de calamarcets petits.

Unes 14 o 15 gambetes llagostineres.

Sal i pebre.


Farina.

Oli d'oliva.


Elaboració;
El primer que farem amb molta paciència és netejar bé els calamarcetsamb compta de no trencar-los. Els passarem per sota l'aixeta i els girarem amb comptesempre els giro i així no sem trenquen quant els cuino.

Un els tinguem nets i hàgim separat les potes ho reservem.

Ara preparem la carn picada en un vol que puguem remenar .

I posarem sal i pebre el gust (no us dic la quantitat perquè sempre ho faig a ull).

Trinxarem uns 4 alls i el julivertla quantitat que us sembli, si us agrada el gust de un ingredient mes que l'altre, doncs ni poseu més.

Tot seguit trinxem també les potes del calamarcets i si teniu algun calamarcet trencat també el podeu trinxar. Ara ho barregem tot amb la carn ben barrejat (l'all i julivertles potes trinxades i la carn).

Ara ja ho tenim a punt, i toca farcir els calamarcets amb la barreja. Amb molta paciència,amb l'ajuda d'una cullereta petita o grapades petites, com us baixi més béés anar provant.

No els empleneu massaperquè el calamarcet s'enconxeig i és quant peta.Més o menys a les il·lustracions es veuque no els emplenoels deixo planers. ja podeu tancar els calamarcets amb un escuradents rodó. El mateix ferpunxeu ben  a la punta de baix del calamarcetaixí quant els cogueu no és petaran.

Un cop tots tancatsretalleu les puntes dels escuradentsperquè quant els coguem no es punxin entre ells i es malmenin. Ara agafarem un plat i posarem farina i enfarinem els calamarcets i tot seguit els freixirem a foc mig.Si voleu que siguin picants, a l'oli d'oliva que els fregiu i posseu 4 cirerets secs. Quant estiguin ben rossets els reservem, i anem afegint les gambetes i que també quedin rosetes.

Ara un cop estiguem de rossejar tottraurem els escuradents en compte dels calamarcetsara ja no hi ha cap perill que es perdi el farcitja estan tancats.

Ara si preparem una cassoletai posarem les gambetes i els calamarcetscobrim amb el brou que em fet abans (prèviament colatque no hi quedin restes d'espines).

Deixarem coure a foc mig uns 25minuts a foc molt suau, no remeu amb cullera, remogueu la cassoleta millor i així la salseta es va espesseint i la resta no es fa malbé i queda tot ben sencer.

Aquest plat és més bo si el feu un dia per l'altre.

Ah proveu la salseta per si heu de rectificar de sal.





























Aquí us deixo una manera de farcir els calamars petits,aquest aparell és per fer rebosteria però també va molt bé per farcir. També van  les mànegues flexibles.












































































Bon profit!!!
Categories: ,

18 comentarios:

  1. Quin goig de plat i de presentació! Ara mateix me'n menjaria un plat i hi sucaria mitja barra de pa! Petons!

    ResponderEliminar
  2. Quin plat més bo! I quina paciència, Pilar, per netejar I farcir aquests calamarcets petitets. Ara que, quan els tastes, val la pena el temps dedicat, perquè són una delícia. Petons.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies Chus!!La veritat que costa menys menjar-los que fer-los jeje.. Però és molt satisfactori,són boníssims!!
      Un petó.

      Eliminar
  3. Què bons que són els calamars farcits!! així amb carn i la salseta han d'estar boníssims, i amb l'acompanyament de les gambes genial! un petó!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola Eva, moltes gràcies!!
      Va esser tot improvisat, tenia els calamarcets i la resta d'ingredients a casa i mira,em van felicitar i tot, la cassola va quedar ben neta!!
      Petons!!

      Eliminar
  4. Que bons! Que curiós, ahir també vaig fer calamars farcits! Però diferents dels teus, ja els penjaré. El que no feia és enfarinar-los abans de posar a la cassola. ho provaré la propera vegada. Petons!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola Marina, jo els enfarino, ja que després la salseta queda més lligada i la farina queda cuita i amb bon gust.
      Estaré atenta a la teva publicació dels calamars.
      Petons!

      Eliminar
  5. Marchando una de calamares con camarones de camino al El Ejido, que te espero con el mantel puesto, jaja. Que ricos Pilar, tienen una pinta fabulosa. Un besazo.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Buenos días Azucena!!Jajajaja muchas gracias guapa.
      Besos!!

      Eliminar
  6. Madre mia que pinta, con lo que me gustan los calamares rellenos y encima con gambas bufff.
    Un besazo

    ResponderEliminar
  7. Cosa más rica!!! La unica vez que preparé calamares rellenos,me pasé al llenarlos y al encoger empezó a salirse todo...desastre total...Con ese paso a paso tan bueno no me hubiera pasado,deben estar deliciosos
    Un beso

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola Inma Vega,para que no se salga la carne,lo primero es girar el calamar cuando lo limpies y luego no rellenarlos demasiado,tienen que quedar planos cuando los rellenes,ya verás como te quedarán bien y no se romperán.
      Besos.

      Eliminar
  8. Maremeua Pilar¡¡¡ Que cosa mas buena y eso que por estas fechas estoy de las gambas hasta.... pero las fotos dicen ¡¡ comeme¡¡¡ Ríquísimo y completísimo plato. Besos¡¡¡

    ResponderEliminar
  9. Muchas gracias Bego.
    Se agradece tus visitas y comentarios en mi cocina.
    Besitos!

    ResponderEliminar