Ingredients per fer la masa;
150 grams de farina integral.
10 grams de llevat fresc.
100 ml. d'aigua (segons la farina)
Un pols de sal.
Una cullerada d'oli d'oliva.
150 grams de farina integral.
10 grams de llevat fresc.
100 ml. d'aigua (segons la farina)
Un pols de sal.
Una cullerada d'oli d'oliva.
Ingredients farcit;
10 tomàquets xerri.
1 pebrot.
1 albergínia.
1 formatge mozzarella.
Sal.
Elaboració;
Doncs vinga, començarem per fer la massa de la coca.
Preparem tots els ingredients.
Agafarem un recipient que sigui prou gran per poder remenar bé.
I posarem la farina, després la cullerada d'oli, el pols de sal i tot seguit el llevat que haurem desfet prèviament amb la meitat de l'aigua, una mica tèbia.
Primer remenem amb una cullera o com us vingui de gust. Jo ho solc fer amb les mans (prèviament ben netes), i així notarem la consistència i sabrem si em d'afegir mes aigua.
Heu de pastar fins que veieu que la massa no s'enganxa a les mans.I aneu afegint aigua a poc a poc, fins a aconseguir una bola (sobretot que no s'enganxi a les mans).
Taparem la massa, amb un drap de cuina net i ho deixarem reposar en una banda de la cuina, que sigui càlid, durant 30 min. o fins que veiem que gairebé hagi doblat el volum.
Les masses integrals els costa una miqueta mes en pujar o així ha sigut la meva experiència a la cuina de casa.
Mentre la massa puja, tallarem el xerri i escalivarem el pebrot i l'albergínia (a casa ho faig a l'allar de foc, però ho podeu fer el forn si no en teniu).
I deixarem preparades les verdures per farcir la coca. I el formatge també el tindrem a punt, no ens el deixem ara haja.
I posarem un polsim de sal a les verdures.
Quant tinguem la massa a punt, ja la podem agafar i posar sobre la superfície de la cuina, ben neta i eixuta, amb una mica de farina perquè no s'enganxi.
Agafarem el corró i disposem estirar la massa, tan fina com puguem.
Ja estirada la massa, preparem una plata que pugui anar el forn amb un paper antiadherent, especial per anar el forn, o l'altra opció és tenir el forn ja temperat amb la plata, treure la plata del forn i afegir tot seguit la massa i pessari el farcit. Així queda la massa més cruixent encara.
Així doncs un cop farcida la massa i ja la coca dins el forn a mes menys 180 graus (segons el forn que tingueu pot variar). Més o menys jo l'he posada per la meitat del forn. Una mica més avall, que massa amunt, perquè es podria enrossir massa aviat.
Bon profit i Bones Festes!!