jueves, 30 de enero de 2014

Posted by Pilar Posted on 10:17 | 10 comments

Bròquil amb formatge rulo de cabra.




























Us deixo un altre recepta amb bròquilsa i molt bo si l'acompanyem adequadament.

Aquest temps és ideal per fer plats amb aquesta verdura, ja que estem a plena temporada.


Ens farà falta un bròquil, formatge de cabra rul·lo (una poció per cap) i un parell d'ous per cap.
La quantitat de bròquil per cap, us la deixo posar a vosaltres (segons la gana que tingui cada comensal.

El primer que farem serà rentar i tallar el bròquil i el posarem un una olla amb aigua que el cobreixi i un pols de sal, no us passeu amb la sal.

També bullirem els ous, en un altre caçó i que els cobreixi d'aigua també i des que arrenquen el bull, conteu uns 12 minut-ets.

El temps més o menys del bròquil, des que arrenca el bull, uns 20 minutets. Un cop cuit, l'escorrerem i pelarem els ous, els partirem. Ara emplatem, una porció de formatge, 2 ous per cap partits i e bròquil la quantitat que us vingui de gust.

El formatge el rossegeu amb un suplet de cuina, primer una banda i després l'altre. Un consell és que rossegeu en un plat a part, per no socarrimar la verdura ni els ous.

Ho servim, i cadascú so amaneix el seu gust, amb oli d'oliva i un pols de sal, amb maionesa lleugera....

Espero us hagi agradat aquest plat tan senzill i tan sa, com no molt bo!!

Espero els vostres comentaris!!































Bròquil i arengada,menjar que a tots agrada.

Bon profit!!!

sábado, 25 de enero de 2014

Posted by Pilar Posted on 16:05 | 12 comments

Bròquil saltejat amb ceba escalivada i ous.




























Ingredients;

Un bròquil verd.

2 Cebes 

Pebre

Un panet de cereals o xapata.

Oli d'oliva.


Elaboració;
Comencem doncs. Agafarem el bròquil i el tallarem i rentarem per posar-lo a coure en una olla amb aigua i un pols de sal.

Mentre es cou el bròquil escalivem les cebes, a casa ho faig en el caliu, en cas de no tenir allar de foc, ho podeu fer el forn.

Un cop cuit el bròquil, que per cert no necessita massa cocció, més o menys 12 minut-ets a partir de què vull l'aigua.Doncs l'escorrerem  i el passarem a saltejar en una paella i un raig d'oli d'oliva.

La ceba un cop escalivada, li traiem la primera capa i ja la tindrem a punt.

Ara toca fer els ous, que els podeu fregir o coure amb poc olicom preferiu. Ah un pols de sal els ous quant els cogueu.

Ja podem muntar el platqueda molt bo ja veureu!!


Bon apetit!!

Posted by Pilar Posted on 10:58 | 8 comments

Llenties amb bitxo i ceba.































Ingredients;

Llenties una tassa per cap.

Bitxo una tassa per cap

Ceba mitja tassa per cap.

Oli d'oliva.

Sal i pebre.


Elaboració;


En primer lloc posarem les llenties en remull, tal com indica l'emboltori de les llenties que tingueu. Les que jo vaig fer servir van esser les d'ECO-SALIM, i les vaig posar una horeta amb remull amb aigua freda. Tallarem i rentarem les verdures i les afegirem a les llenties ja remullades, afegim un raig d'oli d'oliva i salpebre i les tapem a foc suau.

Que faixin chup chup, sobretot tapades, aneu remanant i controlant, quant veieu que la verdura ha quedat cuita la llentia ja tindria d'estar també el punt, si no és així i podeu afegir brou de verdures fins que la tingueu cuita.Si us toca afegir brou, que sigui calent mai fred, perquè trencaria la cocció i no se com us quedarien.

No us dono temps de cocció perquè dependrà del tipus de llenties que hàgiu triat o tingueu. Doncs crec que no falta dir res més que, bon profit!! I si teniu algun dubte aquí estic per ajudar en el que pugui.

És una recepta sana i molt senzilla de fer.


Els bitxos.
































Bon profit!!

viernes, 24 de enero de 2014

Posted by Pilar Posted on 10:40 | 8 comments

Coliflor amb ous fets.





























Una recepta lleugera i molt senzilla de fer.

Ens farà falta;

Una coliflor.

Ous 2 per cap.

Si voleu i podeu posar una col i barrejar-la, li dóna un altre toc diferent el plat i també segueix siguen molt sana, la recepta.


Bé doncs ens anirem per feina, tallarem i rentarem el bròquil ben net i la col també si ni poseu. En una olla gran i posarem aigua i un pols de sal, sense passar-se.La posarem el foc ja amb la col i la coliflor incorporada. Esperem que comenci arrencar el bull i deixarem tapada a foc mitjà durant uns 20 minutets. Segons els talls que hàgiu fet, més trinxat o menys.

Quant ja ho tinguem cuit, ho escorrerem en un escorredor que no hi quedi aigua i ho passarem per la paella amb un raig d'oli d'oliva, en un momentet i afegirem els ous, els i posem a sobre i deixem que coguin a foc mitjà.Jo els deixo fer bastant en aquest cas, si voleu els podeu deixar fer menys, si us agrada el rovell més tendra (això a gust de cadascú).

I ja esta... Tenim un dinar o sopar ben sa... Ah això si, no hi poseu un quilo de pa, que llavors ja sabeu que passa...






























































Bon profit!!!

miércoles, 22 de enero de 2014

Posted by Pilar Posted on 10:15 | 17 comments

Espatlla de xai rústica.




























A veure us explico com la feta. Tinc un allar de foc tancat que la veritat es el millor que vam fer quant ens vam arreglar la casa.I fem de tot, torrades, carns a la brasa,escalivades i últimament i estic experimentant a fer-lo servir de forn. Però no tot i surt bé!!

Si no teniu un allar de foc, la podeu fer el forn que també i queda molt bona!

Normalment no en tinc d'espatlla de xai,perquè a casa no és que ens encanti aquesta carn, sens fa massa greixosa i pesada a l'hora de digerir.

Però men van donar una i la vaig voler provar de fer a l'allar de foc. L'experiència va esser bastant gratificant la veritat.

Ingredients;


Una espatlla de xai més o menys de quilo i poc.

Una llimona gran.

Un vas petit de vi blanc.

Sal.

Aigua.


Elaboració;

Molt senzilla de fer, la fiquem en una plata més aviat que sigui fonda.I posem la sal,el suc de tota una llimona, un got petit de vi blanc sec i dos d'aigua.I ja la podem posar el foc en una banda que no hi toqui el foc directa, jo i poso una graella sota la plata i com podeu veure faig servir una de vidre que pot anar el forn o que aguanti bastants graus. Tancarem la porta de l'allar i cada 20 minuts més o menys la ruixarem amb el suc que va deixant, i l'anirem donant la volta, això durant dues horetes.

Com podeu veure s'encongeix la carn. Abans de servir comproveu que esta ben cuita.Ha de quedar melosa la carncom si es desfés a la boca.

Espero que us agradi la recepta, se que la carn de xai és especial i no agrada a tothomperò aquí la teniu pels que us agradi.











































Bon profit!!

viernes, 17 de enero de 2014

Posted by Pilar Posted on 15:01 | 24 comments

Fideuada de pop.























Ingredients per 4 comensals;
Un pop gran fresc.

Mig quilo de musclos frescos.

Petxines fresques.

Unes 10 peces de gambes llagostineres.

Una ceba.

Tomàquet concentrat fregit.

Oli d'oliva.

Sal,

500 g. de fideus mitjans.


Llegiu bé tota la recepta abans de posar-vos a fer-la i que tingueu tots els ingredients a punt.Com el brou de peix que us menciono més avall, també us recomano que feu l'allioli abans de començar a fer la fideuada i taula parada. Ja que quant esta a punt sa de servir el moment.

Elaboració;

En primer lloc us diré que el pop mel va portar el meu germà Àngel que li encanta pescar.

Mel porta picat i congelat, així se li trenquen les fibres i queda molt tou després de la cocció que li farem.

Pasarem a rentar-lo i tallar-lo a talls mitjans, ja que s'encongira quant el coguem. Un cop net i tallat l'incorporem en una paella o cassoletaamb un raig d'oli d'oliva.A foc mig i destapat.

Mentrestant netejarem les petxines i els musclos. Les petxines les posarem una estona amb aigua i sal, per si tenen restes de sorra. Els musclos els i traurem restes d'algues i impureses de la clova amb un ganivet curt i sota l'aixeta.

Ja podem obrir els musclos un cop nets a foc migen una cassola i un raig d'aigua (no massa), i tapat. Un cop oberts reservem i colarem el brou que hagin deixat anar durant la cocció, això si passat per un colador. Aneu vigilant el pop, i remanem una miqueta. Ara farem obrir les petxines amb el mateix procés que els musclos i les reservem.

No deixeu coure la clovaquant s'obra sa de treure i reservar. Ah i si hi ha alguna que no s'obra la retireuel mes Segur és que estigui morta.

Ara ja tenim el pop gairebé el punt i afegirem les gambes, feu un tastet i si encara es dur, deixeu que cogui una estona mes i anem pel sofregit.

El sofregit el farem amb una ceba trinxada, la rossegem en una paella que i tindrem oli d'oliva calent,quant veieu que sigui ben rosa i tireu una cullera de sopa de tomàquet concentrat casolà o el que tingueu més a  juntament amb el brou que haurem reservat del marisc.A foc suau li deixarem fer un xic de xup xup....i ho reservem en un recipient que ho puguem triturar.

Amb tot el que tenim preparatja podem anar per rossejar els fideus en una paella que pugui anar el forn o si no en teniu ho feu en una de normal i després els evoqueu a la plata del fornperquè quedin tots torrats mirant amunt.

Doncs , rossegem els fideus amb un raig d'oli d'oliva i tot seguit i tirem el sofregit que em fet,la clova i el pop. Ho deixem coure i quant gairebé estigui ho posarem en una plata,si no hem fet servir una paella que pugui anar el forn.

Segur os farà falta brou de peix de roca per poder coure la fideuadasempre va bé tenir-ne de fet.

El forn ja el tindrem prèviament escalfat,dalt i baix a 180º uns 12 minuts. Això quant veieu que els fideus s'aixequen amunt i tinguin bon color.

En principi jo no i vaig posar sal, no em va fer falta.Peró millor féu un tastet per si de cas.






























































Bon profit!!