domingo, 21 de diciembre de 2014

Posted by Pilar Martí Posted on 10:58 | 9 comments

Coca delicada d' escalivada, integral.

Ingredients per fer la masa;

150 grams de farina integral.
10 grams de llevat fresc.
100 ml. d'aigua (segons la farina)
Un pols de sal.
Una cullerada d'oli d'oliva.

Ingredients farcit;

10 tomàquets xerri.
1 pebrot.
1 albergínia.
1 formatge mozzarella.
Sal.


Elaboració;

Doncs vinga, començarem per fer la massa de la coca.
Preparem tots els ingredients.
Agafarem un recipient que sigui prou gran per poder remenar bé.
I posarem la farina, després la cullerada d'oli, el pols de sal i tot seguit el llevat que haurem desfet prèviament amb la meitat de l'aigua, una mica tèbia.
Primer remenem amb una cullera o com us vingui de gust. Jo ho solc fer amb les mans (prèviament ben netes), i així notarem la consistència i sabrem si em d'afegir mes aigua.
Heu de pastar fins que veieu que la massa no s'enganxa a les mans.I aneu afegint aigua a poc a poc, fins a aconseguir una bola (sobretot que no s'enganxi a les mans).
Taparem la massa, amb un drap de cuina net i ho deixarem reposar en una banda de la cuina, que sigui càlid, durant 30 min. o fins que veiem que gairebé hagi doblat el volum.
Les masses integrals els costa una miqueta mes en pujar o així ha sigut la meva experiència a la cuina de casa.


Mentre la massa puja, tallarem el xerri i escalivarem el pebrot i l'albergínia (a casa ho faig a l'allar de foc, però ho podeu fer el forn si no en teniu).
I deixarem preparades les verdures per farcir la coca. I el formatge també el tindrem a punt, no ens el deixem ara haja.
I posarem un polsim de sal a les verdures.
Quant tinguem la massa a punt, ja la podem agafar i posar sobre la superfície de la cuina, ben neta i eixuta, amb una mica de farina perquè no s'enganxi.
Agafarem el corró i disposem estirar la massa, tan fina com puguem.
Ja estirada la massa, preparem una plata que pugui anar el forn amb un paper antiadherent, especial per anar el forn, o l'altra opció és tenir el forn ja temperat amb la plata, treure la plata del forn i afegir tot seguit la massa i pessari el farcit. Així queda la massa més cruixent encara.
Així doncs un cop farcida la massa i ja la coca dins el forn a mes menys 180 graus (segons el forn que tingueu pot variar). Més o menys jo l'he posada per la meitat del forn. Una mica més avall, que massa amunt, perquè es podria enrossir massa aviat.

Bon profit i Bones Festes!!

viernes, 19 de diciembre de 2014

Posted by Pilar Martí Posted on 14:42 | 6 comments

Sopa de xampinyons amb guarnició.
























Hola a tots;

Després d'una pausa i reflexionar sobre seguir o no publicant receptes el blog, he decidit encarar les receptes a la dieta "ovolacteovegetariana", ja que és el que cuino a casa ara mateix.
Causa col·lateral d'avorrir la carn i el peix, ja que no em senten bé i he deixat de consumir.
Així doncs publicaré receptes amb pocs ingredients i fàcils de fer.
Contenta de tornar a tenir activitat en el meu blog, que ja fa massa que està parat.
Esperant que us agradin les meves receptes.

Ingredients;

2 Tasses xampinyons tallats.
1 Tassa de ceba tallada.
1 Tassa de tomàquet fresc tallat.
Oli d'oliva
Sal
Pebre
Panses (per la guarnició, opcional).
Pel brou de verdura;
4 Fulles d'api.




Elaboració, del brou de verdura;

Rentem les fulles d'api i les posem en una cassoleta amb aigua i un pols de sal. Deixem que bulli uns 12 minuts.

Elaboració en conjunt;

Tallem i rentem els xampinyons, el mateix amb la ceba i el tomàquet.
Posarem en una paella o cassoleta, un raig d'oli d'oliva.
Incorporem els xampinyons, tallats i nets a la paella. Un polsim de sal (no massa) i tapats a foc mitjà, baix.
Quan ho veiem reduït i afegirem la ceba i tapem. Seguim amb foc mitjà, baix.
Anem controlant que baixi reduint, quan ja no tregui accés d' aigua, és l'hora de pessari el tomàquet i tornem a tapar, i afegirem un pols de sal mes i una miqueta de pebre (el gust personal de cadascú). Deixem reduir.
No ha de quedar sec, ja que és per una sopa de xampinyons. Quant veieu que les verdures queden arrugades i han tret part de l'aigua, i afegirem el brou de verdures.(El que tingueu o hàgiu fet amb les fulles d'api).
Deixarem bullir a foc suau 10 minuts, ja que tot plegat ja ho hem ofegat abans.
Reservem una miqueta de l'elaboració per decorar el plat, o per si ens agrada trobar algun trosset de verdura o xampinyó.
Triturem ben triturat, qui li agradi trobar ben fi, que ho passi pel xinés.
Si us ha quedat massa espès, afegirem una mica de brou de verdura.






Xampinyons;

Baixos en greix i sodi. En informació publicada en Discovery *Fit & *Health es detalla que aquest tipus de fongs són baixos en greix i sodi; a més, conté àcid *glutámico el qual li dóna un sabor agradable.
Substitueix la carn. En substituir la carn vermella per xampinyons podràs reduir els quilos que tens de més, sense risc a recuperar-los; a més et sentiràs ple després de menjar-los, segons la Universitat John *Hopkings

Bon profit!!