150 grams de farina integral.
10 grams de llevat fresc.
100 ml. d'aigua (segons la farina)
Un pols de sal.
Una cullerada d'oli d'oliva.
Ingredients farcit;
10 tomàquets xerri.
1 pebrot.
1 albergínia.
1 formatge mozzarella.
Sal.
Elaboració;
Doncs vinga, començarem per fer la massa de la coca.
Preparem tots els ingredients.
Agafarem un recipient que sigui prou gran per poder remenar bé.
I posarem la farina, després la cullerada d'oli, el pols de sal i tot seguit el llevat que haurem desfet prèviament amb la meitat de l'aigua, una mica tèbia.
Primer remenem amb una cullera o com us vingui de gust. Jo ho solc fer amb les mans (prèviament ben netes), i així notarem la consistència i sabrem si em d'afegir mes aigua.
Heu de pastar fins que veieu que la massa no s'enganxa a les mans.I aneu afegint aigua a poc a poc, fins a aconseguir una bola (sobretot que no s'enganxi a les mans).
Taparem la massa, amb un drap de cuina net i ho deixarem reposar en una banda de la cuina, que sigui càlid, durant 30 min. o fins que veiem que gairebé hagi doblat el volum.
Les masses integrals els costa una miqueta mes en pujar o així ha sigut la meva experiència a la cuina de casa.
Mentre la massa puja, tallarem el xerri i escalivarem el pebrot i l'albergínia (a casa ho faig a l'allar de foc, però ho podeu fer el forn si no en teniu).
I deixarem preparades les verdures per farcir la coca. I el formatge també el tindrem a punt, no ens el deixem ara haja.
I posarem un polsim de sal a les verdures.
Quant tinguem la massa a punt, ja la podem agafar i posar sobre la superfície de la cuina, ben neta i eixuta, amb una mica de farina perquè no s'enganxi.
Agafarem el corró i disposem estirar la massa, tan fina com puguem.
Ja estirada la massa, preparem una plata que pugui anar el forn amb un paper antiadherent, especial per anar el forn, o l'altra opció és tenir el forn ja temperat amb la plata, treure la plata del forn i afegir tot seguit la massa i pessari el farcit. Així queda la massa més cruixent encara.
Així doncs un cop farcida la massa i ja la coca dins el forn a mes menys 180 graus (segons el forn que tingueu pot variar). Més o menys jo l'he posada per la meitat del forn. Una mica més avall, que massa amunt, perquè es podria enrossir massa aviat.
Bon profit i Bones Festes!!














