Ingredients per una plata gran. Encara que això de la quantitat dependrà també de el que os llevi.
Ing. Per la massa;
625 gr. de farina.
150 gr. de sucre.
7 gr. de sal.
15 gr. de matafaluga (en pols en el meu cas).
65 gr. de llard o mantega.
4 ous.
La pell d'una llimona gran.
35 gr. de llevat de fleca premsat.
200 ml de llet tèbia.
50 de moscatell o garnatxa.
Ens farà falta;
Una cassola gran, oli suau,unes pinces per treu-rels, paper de cuina absorbent, sucre glaç.
Elaboració;
Preparem tots els ingredients abans esmentats, a punt per fer-los servir. També heu de preparar una cassola gran, jo faig servir la de terrissa (per costum), però podeu fer servir el recipient que vulgueu o tingueu més a mà.
Primer de tot posarem la farina, el sucre, la mantega (treta abans de la nevera), el llevat i la sal. Farem una massa homogènia. Tot seguit incorporem la matafaluga directament, o fem una infusió amb la llet i ho colem..(tot son preferències. Ara afegirem la pell de la llimona ratllada, juntament amb el moscatell o garnatxa.Amassem, sobretot sempre que incorporeu algun ingredient mes, aneu amassant (per això va bé tenir algú que ens ajudi, tant a l'hora de amassar, com a l'hora de fregir-los).
Anem incorporant els ou d'un en un sense deixar de pastar fins a aconseguir una massa ben homogènia. La deixem reposar un parell d'horetes en un lloc tebi i sense corrents d'aire. En dues hores veureu que ha doblat el seu volum.
Ha arribat l'hora de posar-nos a fregir bunyols!!
Agafarem un recipient més aviat que tingui bona profunditat i posarem oli suau, ha foc mig. Quant ja veieu que està calent, comenceu a posar amb una cullereta si esteu sols,empleneu la cullereta i cap a coure, el bunyol s'enfonsa però puja rapid si l'oli està prou calent.
No tingueu el foc massa fort, perquè us quedaran crus per dins, no massa fluix perquè us agafaran molt l'oli. Un foc mitjà pot estar bé.
Han de quedar en una color fosquet. No els traieu abans, i comproveu que no us quedin crus sobretot.
Els anirem traient i posant en un escorredor amb paper de cuina,perquè absorbeixin l'oli que sobra,després els posarem en una altra plata i ensucrem, amb sucre glaç si en teniu,si no del normal.
Bon profit!!
Habría sido un pecado no hacer esta entrada! Me encanta.te ha salido genial.muy bien explicado todo.lo del fuego y todo. La foto final preciosa Pilar. Felicidades!
ResponderEliminarQue tengas un domingo estupendo!
Muchas gracias Eniko.
EliminarQue tengas una muy buena semana.
Kisesss.
Comença la temporada d'un dels millors dolços que tenim! Quina safata més formosa t'ha quedat! Petons!
ResponderEliminarGràcies Mònica, un petonet.
EliminarDeliciosos!!! el toque de moscatel... cómo me gusta!!! Por cierto, muy guapa la última foto, pero es por tí....Bss
ResponderEliminarJejejeje muchas gracias Cocina con vistas, besos!!
EliminarHola Pilar! Esa bandeja da mucha envidia no tenerla en las manos como la tienes tú y disfrutarlos con los ricos que están, menudos ingredientes ricos lleva. Y tú muy guapa en la foto.
ResponderEliminarBesitos!
Muchas gracias Lola Velasco.
EliminarBesos y feliz semana!
Quins bunyols! Un dels meus dolços preferits, en menjaria a totes hores. T'han quedat molt bé, quin goig de safata. Petons.
ResponderEliminarMoltes gràcies Chus!!
EliminarUn petonet!
Menuda bandeja¡¡¡ que ricos¡¡¡ me apunto a un par de ellos por lo menos, jaja, estas guapísima en esa foto. Un beso.
ResponderEliminarMuchas gracias Azucena,besos!!
Eliminar