sábado, 15 de febrero de 2014

Posted by Pilar Posted on 16:04 | 12 comments

Bunyols de l'Empordà (Dolça Catalunya).
































Ingredients per una plata gran. Encara que això de la quantitat dependrà també de el que os llevi.

IngPer la massa;

625 gr. de farina.

150 gr. de sucre.

gr. de sal.

15 gr. de matafaluga (en pols en el meu cas).

65 gr. de llard o mantega.

4 ous.

La pell d'una llimona gran.

35 gr. de llevat de fleca premsat.

200 ml de llet tèbia.

50 de moscatell o garnatxa.


Ens farà falta;

Una cassola gran, oli suau,unes pinces per treu-relspaper de cuina absorbentsucre glaç.

Elaboració;

Preparem tots els ingredients abans esmentatsa punt per fer-los servir. També heu de preparar una cassola granjo faig servir la de terrissa (per costum)però podeu fer servir el recipient que vulgueu o tingueu més a .

Primer de tot posarem la farinael sucrela mantega (treta abans de la nevera)el llevat i la sal. Farem una massa homogènia. Tot seguit incorporem la matafaluga directamento fem una infusió amb la llet i ho colem..(tot son preferències. Ara afegirem la pell de la llimona ratlladajuntament amb el moscatell o garnatxa.Amassemsobretot sempre que incorporeu algun ingredient mesaneu amassant (per això va bé tenir algú que ens ajuditant a l'hora de amassarcom a l'hora de fregir-los).

Anem incorporant els ou d'un en un sense deixar de pastar fins a aconseguir una massa ben homogènia. La deixem reposar un parell d'horetes en un lloc tebi i sense corrents d'aire. En dues hores veureu que ha doblat el seu volum.

Ha arribat l'hora de posar-nos a fregir bunyols!!

Agafarem un recipient més aviat que tingui bona profunditat i posarem oli suau, ha foc mig. Quant ja veieu que està calent, comenceu a posar amb una cullereta si esteu sols,empleneu la cullereta i cap a coureel bunyol s'enfonsa però puja rapid si l'oli està prou calent.

No tingueu el foc massa fortperquè us quedaran crus per dinsno massa fluix perquè us agafaran molt l'oli. Un foc mitjà pot estar bé.

Han de quedar en una color fosquet. No els traieu abanscomproveu que no us quedin crus sobretot.

Els anirem traient i posant en un escorredor amb paper de cuina,perquè absorbeixin l'oli que sobra,després els posarem en una altra plata i ensucrem, amb sucre glaç si en teniu,si no del normal.




















































Bon profit!!

Categories:

12 comentarios:

  1. Habría sido un pecado no hacer esta entrada! Me encanta.te ha salido genial.muy bien explicado todo.lo del fuego y todo. La foto final preciosa Pilar. Felicidades!
    Que tengas un domingo estupendo!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Muchas gracias Eniko.
      Que tengas una muy buena semana.
      Kisesss.

      Eliminar
  2. Comença la temporada d'un dels millors dolços que tenim! Quina safata més formosa t'ha quedat! Petons!

    ResponderEliminar
  3. Deliciosos!!! el toque de moscatel... cómo me gusta!!! Por cierto, muy guapa la última foto, pero es por tí....Bss

    ResponderEliminar
  4. Hola Pilar! Esa bandeja da mucha envidia no tenerla en las manos como la tienes tú y disfrutarlos con los ricos que están, menudos ingredientes ricos lleva. Y tú muy guapa en la foto.
    Besitos!

    ResponderEliminar
  5. Quins bunyols! Un dels meus dolços preferits, en menjaria a totes hores. T'han quedat molt bé, quin goig de safata. Petons.

    ResponderEliminar
  6. Menuda bandeja¡¡¡ que ricos¡¡¡ me apunto a un par de ellos por lo menos, jaja, estas guapísima en esa foto. Un beso.

    ResponderEliminar