sábado, 22 de febrero de 2014

Posted by Pilar Martí Posted on 10:39 | 28 comments

Croisants casolans.


























Primer de tot dir que auqesta recepta es de la web de "webos fritos",que per cert m'encanta perquè la Su s'explica molt bé.

Aquest ès l'enllaç;
http://webosfritos.es/2012/02/como-hacer-cruasanes-en-casa-videoreceta/

De què és una massa de croissant?S'esembla a la pasta de full perquè porta mantega i la massa es construeix en capes,però el croissant porta llevat i llet,i la pasta de full no.
Els croissants han de quedar cruixents per fora i molt tendres per dins,amb un lleuger gust a mantega molt suau.

Ingredients per uns 12 croissants grans;
25 g de llevat fresc.
270 g de llet sencera.
500 g de farina de força.
10 g de sal.
50 g de sucre blanc.
250 g de mantega sense sal.Sobretot que sigui mantega bona, les de marca blanca no van bé,està comprovat.




























































Per pintar els croissants abans d'enfornar;
1 Rovell d'ou.
2 Cullerades de llet.
Ens fará falta un bon curró per estirar la massa,hi un bon ganivet per tallar els triangles.Jo els vaig tallar a ull,ho podeu fer amb una plantilla perquè quedin tots iguals.A la web de "Webos fritos" hi ha una plantilla però és per croissants petits.




























Faré l'explicació gairebé plagiada de la web de la Su "Webos fritos"ja que així quedarà més clar.

Preparació;

Hem de tenir la mantega treta de la nevera una hora abans del punt 6. Haurà d'estar freda però no dura. En el meu cas la vaig treure directament de la nevera i la vaig picar amb el corró,així estava més freda i no vaig tenir el problema de què sem desfés massa.

1. Disoldre el llevat amb la llet tebia.
2. Barreijar la farina, la sal i el sucre.Afegir por a poc la llet amb el llevat ja disolt.
3. No cal pastar molt la massa, ja que la textura no és elàstica.
4. Cubrir el bol amb film transparent i deixar que pugi la massa en un lloc temperat, durant una hora.




























5. Rebaixar la massa pastant uns segons.Posar al bol de nou, tapar amb film transparent i ficar a la nevera entre 4 i 8 hores.
6. Treure la massa de la nevera.Pastar uns segons formant una bola.
7. Marcar una creu profunda amb un ganivet afilat.
8. Col.locar la mantega entre 2 trossos de film transparent i aixefar amb el corró fins a formar un rectangle.
9. Estendre la massa en forma de creu a partir dels talls que hem donat.La zona del centre té que quedà lleugerement més voluminosa.
10. Treure el film a la mantega i posar-la al centre de la creu.El rectangle de la mantega ha de tenir la mateixa mida que el centre de la creu,que em fet amb la massa.
11. Tancar les solapes de la creu d'una a una,sobre de la mantega.




















































































Primera volta;
12. Estendre la massa en una sola direcció formant un rectangle.
13. Doblegar en tres parts.
14. Embolicar amb film transparent, ho fiquem a la nevera uns 30 minuts.























































Segona volta;
15. Treure la massa de la nevera i deixar-la en la mateixa posició que abans de refredar-la.
16. Donar un quart de volta i tornar a estirar formant un rectangle.
17. Tornar a doblegar en tres.
18. Embolicar amb film transparent, i ho fiquem a la nevera uns 30 minuts més.
Tercera volta;
19. Treure la massa de la nevera i deixar-la en la mateixa posició que abans de refredar-la.
20. Donar un quart de volta i tronar a estirar formant un rectangle.
21. Tornar a doblegar en tres.
22. Embolicar amb film transparent, i ho fiquem a la nevera uns 30 minuts més.
23. Tingues a punt la plantilla si la fas servir, en el meu cas ho vaig fer sense.
24. Enfarinar una mica la superfície de treball i estendre la massa fins a formar un rectangle de 65X40 cm i 3 mm de gruix.Ho Ho farem amb força i decició.
25. Quant tinguem la massa estirada, aixecar-la i airejant veurem que encongeix un xic, tornar a estirar fins a tenir la mesura aproximada.
26. Igualar les vores amb l'ajuda del ganivet.
27. Dividir la planxa de massa en dos al llarg (això si els feu petits, en el meu cas no la vaig dividir i els vaig fer mes grans i menys triangles).

 28. Agafar una peça triangular, estirar lleugerament, i fer-li una petita incisió al centre del costat curt.Aixecant una mica els dos extrems, enrotllar del costat curt fins arribar a la punta.Un cop enrotllat li fem la forma de la mitja lluna i els anem posant en una plata amb paper de forn.
























































29. Preparar el glacejat d'ou i llet i pinzellar. En el meu cas, només els vaig pinzellar quant ja havien llevat,abans de posar el forn.

30. Posar la safata en un lloc temperat hi esperar unes dues hores o fins que hagin doblat el seu volum.

31. Preescalfar el forn a 180º dalt i baix.

32. Tornar a pinzellar abans d'enfornar.

33. Enfornar de 15 a 20 minuts amb dues tandes.

34. Quant estiguin daurats els traieu i els deixeu refredar en una reixa.

Aquí us deixo l'enllaç del vídeo a youtube, us pot ajudar molt.Us recomano que el mireu.

La Su s'explica molt bé!!

http://www.youtube.com/watch?v=2eISW5tRwn4#t=0


































































































Per mi ha sigut una experiència molt gratificant fer aquests croissants. L'any passat els vaig fer dos cops, el primer em van quedar no gens malament, però el segon cop la vaig errar quant va ser hora de llevar.

Aquestes dos últimes setmanes els he fet dos cops més, i una de les coses molt importants és fer servir una bona mantega, val la pena.
Surten uns croissants molt bons, a casa no en va quedar cap i ja volen que en torni a fer!!

Espero que us hagi agradat la publicació.
Bon profit!!!


Reacciones:
Categories:

28 comentarios:

  1. Cuanto trabajo Pilar!!! Pero vaya croisants te han salido. Estos yo las voy a untar con Nutella jajaja.
    Me guardo la receta, la estaba esperando ;)
    Besos guapa, feliz finde!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Muchas gracias Eniko guapa, jajaja con Nutella, no sabes tu nada!!
      Si así sin nada ya están re buenos!!
      Dan bastante trabajo,pero satisface un montón cuando salen bien.
      Feliz fin de bonita!!Kisess...

      Eliminar
  2. Niña, no tengo palabras. Esto es hornear y lo demás son bromas. Una receta realmente espectacular, la única vez que he hecho croisants fue en un curso de cocina y me parecieron super difíciles por lo de doblar la masa, estirar y volver a doblar, así que viendo esto me quito el sombrero y lo que haga falta... Un recetón.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Cocina con vistas, no es nada complicado, tod@s los podemos hacer con un poco de dedicación y atención al doblar y estirar.Y darles la forma es mas bién divertido a mi me gusta!!Además quedan buenísimos!!
      Muchas gracias, besitos!!

      Eliminar
  3. Que buenos!! Con la masa casera tienen que estar riquísimos, pero menudo faenón, aunque seguro que vale la pena, porque el resultado es fabuloso.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Montsemorote, no tiene comparación la masa casera está requetebuena!!
      Si tienes ocasión y los haces ya me contaras!
      A mi me dio mucha satisfacción cuando vi el resultado.
      Un beso.

      Eliminar
  4. Que la Su o explica molt be??..i tu que , bonica..
    millor imposible, casi em fas pensar que puc ferho..jajja

    les fotos tan quedat de revista...un beset

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Moltes gràcies Macu!! I tant que ho pots fer!!! Només ti has de posar!!!
      Un petonás!

      Eliminar
  5. Anoche veia a Paco Torreblanca en el concurso de la cuatro haciendo hojaldre y me pareció super difícil, y llegas tu y me lo pones super fácil, en que quedamos? Que me encanta el hojaldre pero le tengo un miedo!! Yo soy del prefabricacado pero me has dado tanta envidia que hasta a lo mejor un día de estos me atrevo!!
    Un beso Pilar una maravillosa receta y paso a paso genial, gracias

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Maria Eugenia Sanz, buenas tardes guapa.
      No le tengas miedo al hojaldre, yo no lo encuentro difícil.
      Solo hay que seguir bien los pasos,sobretodo a la hora de enfriarlo para poder manejar bien la masa y estirarla correctamente.Dejé el enlace de youtube,que sale Su explicando muy bien lo de los pliegues y como estirarlo.
      Estoy segura que te saldrá genial el día que lo hagas,ya verás!!!
      Un beso guapa,que tengas una buena tarde de Domingo.

      Eliminar
  6. T'han quedat espectaculars! Fer pasta de full em sembla molt complicat, però ja veig que tu hi tens la mà trencada! Petons!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola Mònica, moltes gràcies!!
      Si un dia et deisideixes a fer-lo ja veuràs com no és complicat!!
      Petons!!

      Eliminar
  7. Respuestas
    1. Moltes gràcies Chus.
      Gràcies per la visita.
      Un petó.

      Eliminar
  8. Ja n'havia a sentit a parlar dels croissants de la Su, i veient-ne els resultats, han d'estar boníssims! Paga la pena la recepta que és entretinguda per aconseguir un esmorzar tan bo! Un petó!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Son entretinguts i ja era un repta per mi poder fer uns bons croissants!!
      Per fi ho he aconseguit!
      Merci, petons!!

      Eliminar
  9. Uuauu Pilar quins croissants!! T'han quedat espectaculars! Ja m'imagino l'esmorzar que vareu fer amb aquesta delicia...i el plaer de saber fer uns croissants d'aquests!! Petons

    ResponderEliminar
  10. Que maravilla¡¡¡ te han quedado muy esponjosos y doraditos, uuummm, que ricos, me apunto a tu desayuno, jeje. Un besazo.

    ResponderEliminar
  11. Madre mía que trabajera, pero te quedaron espectaculares, seguro que alguno queda tierno aún...me lo pido :D

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gracias Inma!!
      Volaron rápido !!!
      Ya me están pidiendo mas!!
      Besos!!

      Eliminar
  12. Bellissimo il tuo blog, e questa ricetta eccezionale! Ecco una tua nuova follower
    Se ti va vieni a farmi visita, anche se il mio blog è solo agli inizi
    Ciao!
    http://passioniandcuriosita.blogspot.it/

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. La ringrazio molto Madly C.
      Mi fermerò dai vostri saluti del blog.

      Eliminar
  13. Que aspeto fabuloso, uma verdadeira tentação.

    ResponderEliminar
  14. ¡¡Que ricos!!
    Me los pido para el desayuno, je,je,je...
    La masa casera está buenísima, me encanta.
    Un beso :)

    ResponderEliminar
  15. UAU que receta de croissant m'encanta.
    Que bonito post, unas ideas geniales. En el otoño y en el invierno nos gusta disfrutar más de nuestro hogar y solemos pasar más tiempo en casa. Sin duda, el salón es uno de los lugares ideales para pasar las tardes de otoño e invierno, rodeados de familia o amigos.Conseguir esta calidez es fácil. Os dejo una muetra de unos sofas muy especiales. Elracodeldetall.blogspot.com

    ResponderEliminar