sábado, 13 de julio de 2013



























Un plat molt senzill de fer i que ve de gust amb la calor de l'estiu.
Ens farà falta : pebrots del piquillo,arròs salvatge,trompetes de la mort,all i julivert,un pols de sal.
Les trompetes san de posar en remull,perquè s'hidratin,més o menys amb una horeta ni ha d'haver-hi prou. Un cop hidratades les passem per sota l'aixeta i les deixem ben netes.
Mentre posarem l'arròs a coure.




Un cop netes les trompetes,les saltejem amb julivert i un pols de sal.

Un cop cuit l'arròs el posarem en un escorredor perquè no i quedi gens d'aigua i ho barregem amb les trompetes.

Podem passar emplenar els pebrots del piquillo.


Bon profit!!!!

L'arròs va entrar als Països Catalans a travès dels àrabs. La paraula va estar escrita en català per primer cop l'any 1262 en uns comptes de Pere el Gran. L'any 1314 apareix la primera recepta amb arròs escrita en català, el menjar blanc, al Llibre de Sent Soví.[11] Al Llibre del coch, escrit pel mestre Robert el 1520, a part del menjar blanc apareix una recepta semblant als arrossos i paelles actuals, l' arròs amb brou de carn, cobert amb una capa de sucre i canyella, a l'estil d'alguns plats salats àrabs, i també una d' arròs a la cassola al forn, amb brou de carn i safrà, semblant a l'arròs amb crosta valencià.[11]
L'arròs és un ingredient fonamental de la cuina mediterrània i de moltes altres cuines de les regions tropicals i subtropicals de la terra. A moltes cultures tant europees com asiàtiques hi ha plats dolços preparats amb arròs, com l'arròs amb llet. També se'n pot fer llet. L'arròs mesclat amb d'altres cereals es pot utilitzar en la fabricació de la cervesa. Diversos tipus de midons ofarines s'obtenen a partir de l'arròs.
L'arròs es pot rentar en aigua freda abans de la cocció per a que el seu midó no espeixeixi el líquid en què es cou, com se sol preferir a moltes cultures. L'arròs bullit es pot conservar al frigorífic durant tres o quatre dies i fins a sis mesos al congelador. A alguns països tenen aparells especials per a coure l'arròs.

Categories: , ,

6 comentarios:

  1. Qué ricos pimientos! Me gustan mucho, pero mucho!! Te han quedado geniales.
    Un besito

    ResponderEliminar
  2. Aquests sí que són uns pebrots gustosos, Pilar!! Són tan bones les trompetes, i dónen tan bon gust als plats! I l'arròs salvatje també m'encanta, tan cruixent... bona proposta! Petons

    ResponderEliminar
  3. Me encantan estos pimientos¡ te quedaron estupendos, seguro que están buenísimos, muy buen plato. Un besazo.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gracias Azucena!es un plato sencillo y muy rico.
      Besitos.

      Eliminar