lunes, 28 de octubre de 2013

Posted by Pilar Martí Posted on 12:03 | 22 comments

PANELLETS





















La base dels panellets és una barreja d’ametlles crues mòltes i sucre. També els podem fer més econòmics afegim patates bullides o moniatos,encara que no en sóc partidària.
Els més populars són els panellets de pinyons.

Ingredients:
375 gr. de farina d’ametlla
375 gr. de sucre
Pell ratllada d’una llimona
75 ml d’aigua

Per l'arrebossat;
150g de pinyons
150g de granet d’ametlla

Posarem la farina d'ametlla en un vol.































Afegirem el sucre.



























Tot seguit pell ratllada d’una llimona.



























Afegir l’aigua i amassar bé fins a obtenir un massapà ben fi.




































Després posarem la massa amb film transparent i ho reservem a la nevera, així a l'endemà va millor per fer les porcions.
Ja ho podem reservar a la nevera.
Un cop fred ja ho podem treure de la nevera i fer les porcions i les boletes o formes que desitgem adequades per cada panellet.
























En aquest cas els he fet de pinyons i ametlla, que són els que agraden a casa.





























Barregem els rovells d'ou amb els pinyons i au ja podem arrebossar les boletes, unes amb pinyons i les altres amb ametlla.
Si voleu que s'enganxin amb mes facilitat i podeu afegir almívar el rovell d'ou.
Quant els tingueu a la plata els podeu envernissar amb clara d'ou batuda, en el meu cas no ho he trobat necessari.












































Un cop a la plata, els posarem el forn a 200º aprox. uns 7 o 8 min. controlant en tot moment que no sens cremin massa.





































































Procedència dels panellets;



Per Tots Sants els campaners havien de tocar a difunts tota la nit
entre les dues festes per tal que ningú no s’oblidés de resar per les
ànimes del purgatori i pels fidels difunts. Sembla que a la mitjani
veïns i feligresos s’acostaven a l’església i compartien amb els
campaners fruits secs (ametlles, pinyons, castanyes, etc, segons la
producció local) galetes, dolços i vi dolç. D’aquest origen, molt
relacionat amb les pràctiques religioses, se n’ha derivat el que avui
en diem castanyada, festa en la qual es consumeixen aquests
exquisits dolços anomenats panellets i les castanyes cuites a la brasa
del carbó o al forn.

BON PROFIT!!
Reacciones:
Categories:

22 comentarios:

  1. Hola Pilar!
    Tendré que probarlos!! tienen muy buena pinta. Están muy presentes en los blogs estos días!!
    Ademas son fácil de preparar.
    un beso, y feliz semana

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Si te gusta el mazapán casi seguro te gustan, ya me contarás ;)
      Gracias por estar tan atenta con mis recetas.
      Besicos guapa.

      Eliminar
  2. No los he probado nunca, pero por lo que lleva tienen que estar riquísimos, como dice Eniko habrá que probarlos, porque tienen una pinta estupenda. Un besazo.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Muchas gracias Azucena, lo dicho si os gusta el mazapán seguro que os gustan.
      Besitos guapa :)

      Eliminar
  3. Quina sorpresa, uns Panellets sense patata ni boniato??? Crec que els proposaré a casa :)

    Cuina d'emergencia
    http://cuinademergencia.blogspot.com

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola Joan R. López, normalment la patata i el boniato es fan servir per abaratir el panellet.
      Jo m'estimo més fer-ne menys i que siguin com de pastisseria, així el massapà surt realment molt bo.
      Gràcies per la teva visita :)

      Eliminar
    2. Ostres, i jo que em pensava que era un ingredient imprescindible!! Moltes gracies per l'aclariment!!
      En quant a visitar-te... es un autèntic plaer :)

      Eliminar
  4. Wow, mi piacciono tantissimo! Geniali, brava!!

    ResponderEliminar
  5. Molt bons, i molt ben explicats!! Això de la llimona m'hi ha agradat molt. A casa sí que n'hi posem, de patata, però perquè no som massa de massapà... molt interessant, l'explicació de l'origen!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Moltes gràcies Marina.
      A la meva parella li encanta el massapà (a mi no la veritat).
      Un petó.

      Eliminar
  6. Qué ricos son! Y además muy bien explicado como siempre niña, siempre es un gusto venir a verte!
    Un besazo

    ResponderEliminar
  7. Cómo no probar a hacerlos, viendo lo fáciles que son y lo buenísimos que quedan, yo normalmente los compro, pero tu has sigo mi ángel hoy al traérmelos así de fáciles. Graicas y besos.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Me alegra que te aya gustado, gracias :)
      Un besico.

      Eliminar
  8. Creo que esta receta me la prohibiré durante un tiempo,...hasta que vuelva a entrar en los pantalones...los probe una vez y me encantaron,pensaba que eran mas dificiles de hacer. Me la apunto aunque la esconda :D
    Un besazo

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Jajajaja Inma suerte que a mi no me gusta el mazapán !!
      Un beso grande.

      Eliminar
  9. Quina bona pinta tenen aquests panellets! Viajant per la blogosfera he anat a parar al teu blog i em quedo com a seguidora. M'ha agradat molt saber l'origen dels panellets ja que el desconeixia totalment. Petons i bona Castanyada!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Moltes gràcies Núria,vaig a fer una visita el teu blog.
      Bona castanyada per tú també :)

      Eliminar
  10. Pilar te han quedado estupendos!!! me encantan en casa los hago todos los años.
    Desconocía el origen, gracias por la explicación.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponderEliminar