Ingredients;
375 gr. de farina
50 gr. de midó de blat de moro (jo he fet servir Maizena)
20 gr. d'ametlla en pols
275 gr. de sucre (si la voleu una mica menys dolça podeu posar 200 gr. de sucre).
4 ous
4 sobres dobles de gasosa o 2 de llevat en pols.(La gasosa fa de què surti més esponjosa
Però si no en teniu i podeu posar 2 de llevat en pols,també queda prou bé).
240 ml de suc de llimona.
1 iogurt natural.
200 gr d'oli de girasol.
La ratlladura d'una llimona gran.
Per decorar anous.
Elaboració;
En primer lloc batrem els ous amb el sucre, i afegim la ratlladura de llimona, després incorporem l'oli tot seguit el iogurt , tot ben batut amb les barnilles o batedora,el que tingueu, però ben batut.
Tamisarem amb un colador, la farina,el midó, els sobres de gasosa o llevat(el que hàgiu escollit o tingueu a mà).I ho anirem incorporant a la mescla anterior por a poc i remenant amb les barnilles sense presses.La farina d'ametlla també.
Quant ho tinguem tot ben integrat, s'avoca tota la mescla en un motlle prèviament untat amb mantega.
Jo l'he fet en un motlle rodó desmuntable, perquè va molt bé per per treurel.
¿I qui ha dit que les coques no poden esser rodones?.......¡Surten igual de bones!!
Graus del forn 175º amb calor a baix + turbo.
El posarem gairebé a baix del tot.
En el forn de casa i ha estat uns 45 min.
Comproveu que estigui cuit abans d'apagar el forn amb un punxó.
Treure del forn i deixar-lo refredar uns minuts, treurem el motlle i deixarem refredar sobre una reixa.
Bon profit!!
En primer lloc batrem els ous amb el sucre, i afegim la ratlladura de llimona, després incorporem l'oli tot seguit el iogurt , tot ben batut amb les barnilles o batedora,el que tingueu, però ben batut.
Tamisarem amb un colador, la farina,el midó, els sobres de gasosa o llevat(el que hàgiu escollit o tingueu a mà).I ho anirem incorporant a la mescla anterior por a poc i remenant amb les barnilles sense presses.La farina d'ametlla també.
Quant ho tinguem tot ben integrat, s'avoca tota la mescla en un motlle prèviament untat amb mantega.
Jo l'he fet en un motlle rodó desmuntable, perquè va molt bé per per treurel.
¿I qui ha dit que les coques no poden esser rodones?.......¡Surten igual de bones!!
Graus del forn 175º amb calor a baix + turbo.
El posarem gairebé a baix del tot.
En el forn de casa i ha estat uns 45 min.
Comproveu que estigui cuit abans d'apagar el forn amb un punxó.
Treure del forn i deixar-lo refredar uns minuts, treurem el motlle i deixarem refredar sobre una reixa.
Bon profit!!
Quina coca més bona,,,,i amb nous per sobre....deliciosa! Em quedo per aquí a seguir-te!!! Petons!
ResponderEliminarMoltes gràcies Mònica Tarradellas, en un minut em passaré a fer-te una visita.
EliminarUn petó.
El tall d'aquesta coca ho diu tot: esponjosa de veritat. Una delícia d'esmorzar. Petons.
ResponderEliminarMoltes gràcies Chus Castro,un petó.
EliminarQue pedazo de bizcocho! pero que grande y bonito te ha salido!!! me encanta, y es de limón, con nueces, delicioso!!
ResponderEliminarEstoy sorprendida porque pocas veces te veo con receta de dulce ,,pocas, o casi nunca.
beso, felicidades guapa mía!
Ainsss Eniko,muchas gracias guapa.Me cuesta lo dulce ya lo sabes.
EliminarSoy mas de cocinar carnes o verduras jejeje...pero de vez en cuando hago algún intento!
Me gusta mucho tu comentario,me alaga.
Muchos besicos guapetona.
Es veu esponjossíma, Pilar!! Quina delícia. I el pas a pas és molt útil. Me l'apunto. Petons!
ResponderEliminarMoltes gràcies Marina A.F.
EliminarUn petonas.
hola!!! super esponjosa que buena tiene que estar con ese aroma a limón, hmmm
ResponderEliminarpetonets
Silvia
Muchas gracias Silvia T. Clarasó, un beso.
EliminarMenudo bizcocho¡¡¡ que bueno tiene que estar, se ve super esponjoso, perfecto para desayunos y meriendas, me apunto a la que sea de las dos. Magnifica receta. Un besazo guapa.
ResponderEliminarMuchas gracias Azucena Martin Guillen.
EliminarUn beso preciosa.
Se ve superesponjoso y de limón ,con lo que me gusta... Pues a la saca se va,me lo llevo :D
ResponderEliminarUn besazo y buen puente Pilar !
Muchas gracias Inma Vega,queda muy bueno ya verás!!
EliminarQue disfrutes del puente,un besito.
Bona feina, Pilar !
ResponderEliminarGràcies Albert.
EliminarHola guapa! Se me habían pasado algunas recetas anteriores, por ejemplo la bentresca tiene una pinta para morirse! Esos pimientitos encima del pan con tomate y aceite... madre mía! Y esa coca también te la compro!! Me encanta, y a mi me da igual si la pones redonda, cuadrada o triangular, jajaja
ResponderEliminarUn beso guapetona, que tengas un buen finde!
Muchas gracias Nuria M. por tu visita y por comentar mi receta.
EliminarA veces no se da abasto a todo,no nos damos cuenta y zas...ya tenemos el día pasado!!
Que tengas un fin de tu también,un beso.
Molt i molt esponjosa aquesta coca, fantàstica!
ResponderEliminarMoltes gràcies ANNAFS,
EliminarQue tinguis un bon cap de setmana.
Quina bona pinta que fà !!! Ets una gran cuinera !! Felicitats Pilar !!
ResponderEliminarEiii Mercè!! no ti sabia per aquí,gràcies guapíssima m'analegro que t'agradi.
EliminarUn petó.