viernes, 19 de diciembre de 2014

Posted by Pilar Martí Posted on 14:42 | 6 comments

Sopa de xampinyons amb guarnició.
























Hola a tots;

Després d'una pausa i reflexionar sobre seguir o no publicant receptes el blog, he decidit encarar les receptes a la dieta "ovolacteovegetariana", ja que és el que cuino a casa ara mateix.
Causa col·lateral d'avorrir la carn i el peix, ja que no em senten bé i he deixat de consumir.
Així doncs publicaré receptes amb pocs ingredients i fàcils de fer.
Contenta de tornar a tenir activitat en el meu blog, que ja fa massa que està parat.
Esperant que us agradin les meves receptes.

Ingredients;

2 Tasses xampinyons tallats.
1 Tassa de ceba tallada.
1 Tassa de tomàquet fresc tallat.
Oli d'oliva
Sal
Pebre
Panses (per la guarnició, opcional).
Pel brou de verdura;
4 Fulles d'api.




Elaboració, del brou de verdura;

Rentem les fulles d'api i les posem en una cassoleta amb aigua i un pols de sal. Deixem que bulli uns 12 minuts.

Elaboració en conjunt;

Tallem i rentem els xampinyons, el mateix amb la ceba i el tomàquet.
Posarem en una paella o cassoleta, un raig d'oli d'oliva.
Incorporem els xampinyons, tallats i nets a la paella. Un polsim de sal (no massa) i tapats a foc mitjà, baix.
Quan ho veiem reduït i afegirem la ceba i tapem. Seguim amb foc mitjà, baix.
Anem controlant que baixi reduint, quan ja no tregui accés d' aigua, és l'hora de pessari el tomàquet i tornem a tapar, i afegirem un pols de sal mes i una miqueta de pebre (el gust personal de cadascú). Deixem reduir.
No ha de quedar sec, ja que és per una sopa de xampinyons. Quant veieu que les verdures queden arrugades i han tret part de l'aigua, i afegirem el brou de verdures.(El que tingueu o hàgiu fet amb les fulles d'api).
Deixarem bullir a foc suau 10 minuts, ja que tot plegat ja ho hem ofegat abans.
Reservem una miqueta de l'elaboració per decorar el plat, o per si ens agrada trobar algun trosset de verdura o xampinyó.
Triturem ben triturat, qui li agradi trobar ben fi, que ho passi pel xinés.
Si us ha quedat massa espès, afegirem una mica de brou de verdura.






Xampinyons;

Baixos en greix i sodi. En informació publicada en Discovery *Fit & *Health es detalla que aquest tipus de fongs són baixos en greix i sodi; a més, conté àcid *glutámico el qual li dóna un sabor agradable.
Substitueix la carn. En substituir la carn vermella per xampinyons podràs reduir els quilos que tens de més, sense risc a recuperar-los; a més et sentiràs ple després de menjar-los, segons la Universitat John *Hopkings

Bon profit!!
Reacciones:
Categories:

6 comentarios:

  1. Vaya Pilar cuanto tiempo¡¡¡ Me alegra que hayas decidios publicar recetas, porque la verdad es que estas delicias siempre me gustan visitarlas. Un abrazo bien fuerte y sobre todo Felices Navidades a ti y a los tuyos.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Muchas gracias Bego,Felices fiestas.
      Un abrazo.

      Eliminar
  2. Hem sembla exquisita la teva sopeta.
    Les tevas receptes hem vindran molt be en la meva nova etapa sense carn.
    GRACIES MACA, AGRADABLES DÍAS NADALENCS!!!
    Conxita

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Moltes gràcies Te de Ternura :) .
      Encantada de poder-te ajudar amb les meves receptes, jo també estic en una nova etapa sense carn ni peix.
      Bones Festes.

      Eliminar
  3. Benvinguda Pilar!! m'alegro que hagis tornat al blog, i aquestes receptes que ens portaràs a partir d'ara segur que són molt saludables i igualment bones, de moment aquesta sopa ja promet, es veu deliciosa! un petó!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies Eva Macià, ja trobava a faltar de publicar receptes i passejar-me pels blogs.
      Petons i Bones Festes!

      Eliminar