He tingut la sort de poder cuinar un faisà comú, ja que el meu germà Àngel és un bon caçador.
Ingredients;
Un faisà.
2 botifarres.
Trompetes de la mort,seques o tendres si ès la temporada.
pastanaga.
Ceba.
Bitxo o pebrot verd.
Sal i pebre.
Vermut vermell i vi blanc.
Elaboració;
Ja tenim el faisà, ben net i tallat a quartos. El primer pas ara és posar-lo a macerar, amb totes les verdures tallades, el vi blanc i el vermut vermell a parts iguals, mes un bon raig d'oli d'oliva,la sal i el pebre.
Deixem macerar un dia per l'altre.
L'endemà separem la carn de la verdura i procedim a fregir-la, amb oli d'oliva foc fort.Més aviat seria marcar-la.
Un cop marcada,incorporem les verdures i remanem.
Quant veiem que les verdures agafen color i queden musties i afegirem tot el líquid de la maceració.
Ho remanem i ho deixem coure més o menys una hora, dependrà també molt de si el faisà és més o tendra o més fet. Quant ja tinguem ben cuit, separem em conta la verdura de la carn i la triturem per fer la salseta.
Un cop triturada l'afegim altre cop a la carn i a mes incorporem les trompetes de la mort.
Ho deixarem coure 20 min més.
Feu un tastet que estigui bé de sal i no li falti de res,abans de servir.
Penseu que si les trompetes de la mort són assecades, san de posar en remull una horeta abans.
Aquí ja tenim les trompetes i la salseta, perquè faixi chup chup a foc suau uns 20 minutets.
Crec que no m'oblido de res.
Espero us hagi agradat la recepta i que la poseu en practica, si en teniu oportunitat.
Si teniu dubtes aquí estic per ajudar en tot el que pugui.
Bon profit
Una miqueta dels faisans;
Faisà és el nom amb què es coneixen els individus d'unes 35 espècies.
Els faisans formen un nombrós grup de grans ocells que tenen entre 60 a 200 cm de llargada.
Presenten un alt dimorfisme sexual i els mascles són més grans i vistosos que les femelles, tenen la part del cap i coll sense plomes i acostumen a ser de color vermellós.
El més corrent dels faisans és el faisà comú (Phasianus colchicus) que ha estat introduït com espècie de caça a gran part del món i criat engabiat per aquesta finalitat.
La carn dels faisans és molt apreciada en gastronomía.
La verdad Pilar es que no he hecho faisán nunca, pero el plato tiene una pinta que quita el hipo!
ResponderEliminarUn beso grande guapa, feliz finde!!
Muchas gracias Nuria M. no es un plato muy corriente al ser de caza.
EliminarPero muy rico de verdad, aunque un poco laborioso, vale la pena.
Que tengas un fin de genial!! besosss!!
Yo, Pilar, al igual que Nuria, nunca he preparado faisán y no lo he visto en las carnicerías de la Isla por las que paso. Y me da pena que no lo pueda comprar porque tu receta es de lujo y me habría gustado probar e intentar hacerla. Vamos, que me he quedado totalmente desconsolada. ¡Felicidades por una receta tan fantástica!
ResponderEliminarRecuerda que estamos de RETO en la Comunidad “Comer especial” de google+ (https://plus.google.com/u/0/communities/107450020436626483665 ) y que te esperamos.Pásate por la etiqueta del lateral izquierdo de la pantalla que pone "Comunicados de las moderadoras". Ahí está todo explicado. Besos y feliz descanso.
http://comerespecial.blogspot.com
Muchas gracias Rosa Borrás.
EliminarMe pasaré a ver lo del reto, aunque suele haber mucho nivel en estos retos y mi cocina es muy casera.
Besitos y gracias por el comentario.
Nunca hice faisan, pero viendo como te ha quedado, tendré que buscarlo y hacer esta maravillosa receta
ResponderEliminarBesos
Mayte Garcilles Garcilles, muchas gracias, la verdad que si queda muy rico.
EliminarTodas las recetas que cuelgo las comparto porqué las hago en casa, en mi cocina y me gusta compartirlas porque así no solo se quedan en mi cocina.
Besitos.
Hope!!! Pilar, vaya plato, es que te entra hambre, anquee te acabas de levantar de la mesa.
ResponderEliminarHay una variedad de carnes,y embutidos, y estos trompetes de la mort, que no conocia su nombre, mucha verdura, salsa, es un primero y segundo a la vez! Genial!
Las fotos muy buenas. Un beso grande.
Gracias por compartir la receta.
Muchas gracias Eniko Ostafi guapa.Tema fotos, a veces cuesta que queden como una quiere, no hay como oler el aroma que deja este plato.
EliminarBesitos.
Un guiso de carne fabuloso, te ha quedado genial y seguro que delicioso, una receta estupenda. Un besazo.
ResponderEliminarGracias Azucena, me alegra que te guste.
EliminarUn beso, que tengas un buen Domingo.
Que bo ha de ser! No he menjat faisà mai, que jo recordi, així que no sé ben bé quin gust té...però la carn que es deixa macerar sempre té aquell gust tan melós que es desfà a la boca, i aquest plat que has preparat em sembla que té tots els punts per a que passi! Petons
ResponderEliminarMoltes gràcies Núria, i va quedar molt de mós va esser vist i no vist jajajaja
EliminarSatisfá molt quant veus que no queda res els plats.
Un petó.
No n' he menjat mai, però amb les trompetes que són tan gustoses ha de ser un plat realment deliciós.
ResponderEliminarANNAFS, és deliciós ben cert, tot pertany el medi del bosc i es complementen molt bé en aquest plat.
EliminarVal la pena.
Gràcies per la visita.