sábado, 7 de diciembre de 2013

Posted by Pilar Martí Posted on 9:15 | 10 comments

Canalons de gall dindi.






















Per qui no pugui menjar porcaquí teniu uns canelons de gall dindi.
És una carn gens grassa i molt sana.


Ingredients per uns 30 canelonssegons el gran que sigui la cuixa de gall dindi ;

Una cuixa de gall dindi gran.
Una ceba gran.
pastanagues
4 Tomàquets madurs(jo he fet servir dels de penjarperò podeu fer servir els que tingueu més a l'abast)
Sal i pebre.
Lamines per uns 30 canalons(millor tenirne alguna mes per si sen trenquen quant les fem).
Vi blanc per cuinar sec.

Ingredients per la beixamel;

Farina lleugera.
Nou moscada.
Sal i pebre.
Llet semi denadata.
Mantega.






























Elaboració;
Preparem la cuixa amb una plata per anar el forn,la salpebrem el gust, i afegim la ceba talladala pastanaga llescada fina, i els tomàquets a talls. Un bon raig de vi blancsigueu generosos.

El forn a 180º,encès de baix i turbo si en teniu, si no ja va bé també.
La posició de la bandeja a 4 dits enlairada.
Més o menys una horeta i va estar per coure.

Ja veureu que va quedant roseta, la gireu a mitja cocció i la banyeu amb el brou que treuen les verduretes i el vi blanc.

Per comprovar que esta cuita, li feu uns talls com us ensenyo a les fotos que he posat.
Si ja esta, la podeu treure i deixar refredar una miquetaper poder treure la carn i triturarle amb l' un dos tres.

Quant passeu a triturar-la, i aneu afegint les verdures que i teniu a la plata i el brou.
Així i queda tot ben incorporat.
Un cop triturada la reservem.






























Passem el següent pas, i fem una beixamel;

Posarem la mantega a desfer, i afegirem la farina, un parell de cullerades. Un pols petit de sal i pebre mes un pols de nou moscada.
Anem remenant amb una cullera de fusta, fins a aconseguir que quedi ben mesclat.
Després agafem unes barnilles i comencem a tirar la llet, a poc a poc i anar remenant amb energia.
Fins a aconseguir una textura no massa espesa.
Ja podem barrejar-la amb la carn.No us cremeu, si de cas deixeu-la refredar una mica.

Següent pas, coure les làmines de pasta;

Posarem una olla gran amb aigua el foc, i tirem un pols de sal o mes.
Quant arrenqui el bull, i anem tirant la pasta i remenar una miqueta que no s'enganxi.
Jo i tiro un raig d'oli aixi sembla que no s'enganxen tant.
Deixem coure els minuts que digui la caixa de la pasta. Sol esser uns 12 minuts o 15 min.

Un cop cuita la pasta, la refredem una mica i l'escorrem.
Posarem uns draps de cuina a la zona de treball i estendrem les plaques.
Un cop embolicats, posar-los en una plata que es refredin.

Bé ja tenim els canalons de gall dindi fets, ara toca posar-los en una plata gran o en plates individuals.
En aquest cas les he fet de porció.

I una part els he congelat per festes, per si algun comensal no pot menjar porc o per si els vol més suaus.

Ara ja sabeu que heu de fer oi;
Pels canelons que ens vulguem menjar, els i farem una beixamel i posarem formatge per sobre, a casa i solo barrejar dos tipus de formatge així surt un cruixent molt bo i gustós.
































Els formatges que jo i poso;

Formatge adamer i un altre que sigui suau de cabra.
Següent pasposarem a gratinar, forn a 180º dalt i baix, amb el turbo si en teniu.
Controleu en tot momentno se us cremin.
Ja podeu servir uns bons canalonsus asseguro que queden molt bons.
Si voleu amb la cuixa de gall dindi i podeu barrejar una de pollastrees complementen molt bé.

Espero us hagi agradat i que tingueu un Bon Nadal!!
Reacciones:
Categories:

10 comentarios:

  1. Como te lo has currado Pilar! Deben de estar deliciosos estos canalones! Yo quiero para cenar un par, seguramente me encantan!!!
    Besos! Buenas noches!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Te mando una bandeja!!
      Son suaves y muy ricos,creo te gustarían.
      No son nada complicados de hacer,sólo laboriosos.
      Normalmente cuando hago canelones no me pongo por pocos,suelo hacer unos 100 y los congelo, de esta forma te sacan de apuros.
      Besicos guapa,buenas noches que descanses.

      Eliminar
  2. Amb tots els sabors de la carn i les verdures fets al forn, aquests canalons han d'estar boníssims. Una bona alternativa per als que no volen porc. I més saludable. Me l'apunto. Petons.

    ResponderEliminar
  3. Que ricos esos canelones¡¡¡ la carne se tubo que quedar muy sabrosa, me encantan, tienen una pinta fantástica. Un besito.

    ResponderEliminar
  4. Em sembla genial això de fer els canelons amb carn de gall d'indi...una opció més lleugera i no menys gustosa! Petons!

    ResponderEliminar
  5. Madreeeee,vaya currada te diste... con todos los que has hecho y lo ricos que estarán no me vendría mal un tupper...100? eres una máquina Pilar :D
    Besos

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Jajajaja muchas gracias Inma Vega,te mando el tupper !!
      Besitos.

      Eliminar