Aprofitant que hi han les últimes faves tendres a l'hort, les he fet ofegades.Són boníssimes.
Collides ,pelades i menjades.
Ingredients:
Faves
Pernil dolç
Ceba tendra
Tomàquet madur
Oli d'oliva
Sal i pebre
Elaboració:
Pelarem les faves tendres ,un cop pelades posarem en el foc amb un recipient ,un raig d'oli d'oliva i el tomàquet trossejat i la ceba ,també trossejada.I afegim les faves tendres i el pernil dolç a tacos petits.
Ho salpebrem el gust (no os passeu amb la sal),ho tapem i ho deixem a foc mig .
El cap d'una estona ho remenem,si veiem que el suc del tomàquet i la seva sa fos, i afegiu una miqueta d'aigua i ho tapem altre cop.
Aquestes faves , mes o menys i van estar entre 15 i 20 min el foc.Dependrà de la maduresa de la fava,que es coguin amb mes o menys temps.
Ja veureu que la fava queda arrugada i tobeta .Ho tasteu per assegurar-vos que esta cuita i be de sal.
Bon profit!!!
Propietats nutricionals de les faves. | |
Com en totes les lleguminoses, les faves tenen un contingut en proteïnes elevat comparat amb altres hortalisses. També és destacable el contingut en calci, fibra i vitamines B1 i B2.
Hom diu que les flors tenen propietats antidiürètiques, depuratives i antireumàtiques. El consum de faves ajuda a baixar el nivell de colesterol. Es consumeixen cuites al vapor o bullides. Poden acompanyar altres verdures o carns en saltejats o guisats. La fava seca és lleugerament indigesta i cal posar-la en remull i coure-la bé per evitar problemes estomacals. Tenen fama de provocar malsons si es mengen de nit. Antigament es pensava que les ànimes dels morts hi vivien a dins i no deixaven dormir tranquil. |
Que bueno Pilar!
ResponderEliminarCon este calor..estas comidas light con verdurita van muy bien!
un beso
Gracias Eniko!!
EliminarLa verdad que si :) apetece comer verduritas que así las digestiones no pesan.
Un besico
La verdad, se que son muy nutritivas pero es de las pocas verduras que no me hacen demasiada gracia. Pero tu plato se ve estupendo, Pilar!!
ResponderEliminarUn besazo, que pases un buen finde
Hola Nuria !
EliminarAmm te soy sincera ,a mi antes ni de lejos me las comía.
Pero ahora si són tiernas si, secas no me gustan son muy indigestas.
Me gusta el olor que desprenden cuando las hago ummm.
Y realmente están muy ricas.
Se considera leguminosa o eso dicen.Yo diría que si,por la textura que tiene.
Un beso bonita, y que tengas también un muy buen fin de.
Delicioso plato, yo siempre le pongo unas hojas de menta a las habitas y están deliciosas. Bss y buen finde.
ResponderEliminarMuchas gracias cocina con vistas :)
EliminarBuena idea lo de la menta.
Buen fin de para ti también.
Ostres, que bones han d'estar!! Pena que des de fa molts anys no veig faves (és que te viure al nord), snif...
ResponderEliminarCaram Nissi, no se si les congelades estan bones.
EliminarAquestes estaven molt bones ,això de bullir-les ,pelar-les i ferles així de tendres ,realment és d'apreciar,aquest bon menjar.
Això si ,crec que ja són les últimes de la temporada.
Un petó.
Acabo de descubrir tu blog y me ha encantado, tienes unas recetas geniales aqui, estas habas tienen una pinta increible asi que ya tienes un seguidor mas! Besos de Pasta Academy! http://pastacademy.blogspot.com.es/
ResponderEliminarHola Alvaro,muchas gracias .
EliminarVoy a visitar tu blog :)
Saludos!!
Creo que nos hemos puesto deacuerdo, porque el otro día me trajo un amigo unas cuantas habas y hice unos aperitivos con ellas, las tuyas tienen una pinta fantástica.
ResponderEliminarUn saludo
Muchas gracias Pau,cuantos días sin saber de ti.
EliminarSon las últimas de la temporada y están ricas ricas.
Seguro hiciste unos aperitivos riquísimos.
Saludos.
Este plato es estupendo, yo lo hago también en casa y nos encanta. Yo en vez de echarle jamón dulce le pongo jamón serrano, pero la próxima vez voy a probar tu versión, muy rico plato Pilar. Un beso guapa.
ResponderEliminarMuchas gracias Azucena, normalmente las hago con jamón serrano pero no tenía :( y las hice con jamón dulce, a taquitos. Me salió tan rico que me decidí a colgar la receta.
EliminarBesitos guapa.