Ingredients per mes o menys 80 canalons:
Normalment quant em poso a fer canalons, no mi poso per pocs.Mínim uns 80 o mes.
Després de refredats els congelo, sense la beixamel.De tres en tres o com mes convingui.
1 Quilo de carn de porc senglar (millor si és cap de llom)
Mig quilo de porc (cap de llom)
Una seva gran.
6 Pastanagues grans.
1 Cabessa d'alls
Una fulla de llorer.
Sal i pebre
Oli d'oliva
Vi blanc sec.
Tomàquet madur un de gran.
Elaboració;
Rostirem la carn a talls no massa grans.Mes o menys com veieu a les fotos.Agafeu una cassola de terrissa o normal i posarem oli quant estigui calent i afegim la carn (salpebrada) que quedi roseta.Quant ja esta ben rossa, i afegim la seva , anem remenant fins que agafi color, i afegim les pastanagues i el tomàquet madur a talls.I finalment la cabessa d'alls pelada.
Deixem que cogui, veureu que va quedant tot ros, i afegirem un got de vi (si no en teniu podeu fer servir cervesa, que no sigui negre).
Tapar i deixar coure a foc lent.
S'anirà evaporant el suc, aneu controlant i si veieu que la carn no esta i afegiu una miqueta d'aigua perquè no quedi seca i es cremi.
Normalment rosteixo la carn un dia i el dia següent faig la resta.Ja que és bastant laboriós.
Passem a triturar la carn.Ho triturem tot, la carn, la seva, la pastanaga, i el suc que hagi pogut quedar.
Quant tinguem tot triturat i farem una beixamel per barrejar amb la carn, ja que així quedara mes melosa.
Els ingredients per la beixamel:
Una cullerada de mantega,llet (podeu preparar un litre),sal i pebre, nou moscada.
Posarem la mantega a desfer, i afegirem la farina , un parell de cullerades.Un pols petit de sal i pebre mes un pols de nou moscada.
Anem remenant amb una cullera de fusta, fins aconseguir que quedi ben mesclat.
Després agafem unes barnilles i comencem a tirar la llet, poc a poc i anar remenant amb energia.
Fins aconseguir una textura no massa espesa.
Ja podem barrejar-la amb la carn.No os cremeu, si de cas deixeu-la refredar una mica.
Un cop la carn preparada, comprovem si li falta sal o pebre.A de quedar melosa, que no quedi seca.
Courem la plaques.
Posarem una olla gran amb aigua el foc, i tirem un pols de sal o mes.
Quant arrenqui el bull, i anem tirant la pasta i remenar una miqueta que no s'enganxi.
Jo i tiro un raig d'oli aixi sembla que no s'enganxen tant.
Deixem coure els minuts que digui la caixa de la pasta.Sol esser uns 12 minuts o 15 min.
Un cop cuita la pasta, la refredem una mica i l'escorrem.
Posarem uns draps de cuina a la zona de treball i estendrem les plaques.
Un cop embolicats, possar-los en una plata i fer una beixamel.
Rallar formatge de mescla i groc.
Possar el forn dalt i baix a 170 graus .
Bon profit!!!
Si teniu algún dubte no dubteu en preguntar, será un plaer.
Buenisimos tus canelones, me encanta, esta receta me la apunto. Un saludo.
ResponderEliminarHola Azucena,gracias... son laboriosos pero valen la pena :)
ResponderEliminarSaludos.
Tus canelones son una pasada... qué pinta más maravillosa, casi se huelen desde aquí...biquiños
ResponderEliminarMuchas gracias Cocina con vistas :)
EliminarSaludos.
Caram, Pilar! Aquests sí que són uns canelons de festa major!! Boníssims, i quina paciència!! Petons
ResponderEliminarHola Marina!gràcies,la veritat porten feina, però valen la pena!!
EliminarPeto-nets :)
Han de tenir un gust espectacular aquests canelons de porc senglar. Per quedar bé en un dinar familiar... si trobes senglar, clar ;)
ResponderEliminarSi puc aconseguir-ne, ¡els provaré!
Bon dia Nissi!!Estan molt bons.
ResponderEliminarEl porc senglar mel va donar el meu germà, ell és caçador :)
Però crec que ja es comercialitza i en fan embotit i tot.
Lloms, llonganisses...etc.
A veure si tens sort i en trobes!! i m'expliques com tan quedat :)
Salutacions!!
Madre mia Pilar!!!!
ResponderEliminaresta receta esta espectacular,,que trabajo ufff.
Felicidades! Me encanta!
Un beso , guapa, feliz findesemana!!!!!!
Hola Eniko flor!!Me dio trabajo si, pero al final valió la pena.Me alegra mucho que te haya gustado :)
EliminarMuchas gracias besicos!!
Feliz fin de semana para ti también!!!!
Hola!! T'he deixat un petit detall que espero que t'agradi al meu blog! Passa a veure'l quan vulguis :)
ResponderEliminarhttp://mammasoulfood.blogspot.com.es/2013/05/otro-premio-mas.html
Y molt bona pinta aquests canelons, em fas venir gana jejeje...
Fins aviat!! Petons!
ResponderEliminarHola Anna!!moltes gràcies per concedir-me el premi i visitar el meu blog.
Els canalons molt bons, prova de fer-los un dia i m'expliques.
Ens llegim :)
Un peto-nas :)
Vaya paciencia para enrollar tanto canelon ,pero deben estar de morirse...me mandas un tupper?
ResponderEliminarUn beso
Hola Inma!!jeje se enrollan rápido, la faena está en todo lo demás, pero te aseguro que vale la pena.Venga te mando un tapper :)
EliminarBesitos :)
Hola Pilar!! Desde luego cuando te pones a hacer canelones te pones de verdad,jajaja, 80 ni más ni menos. Y lo del jabalí me parece super original, no lo he probado nunca pero tienen una pinta fantástica!!
ResponderEliminar¿Porqué no tienes lo de los seguidores de blogger??
Un besito, feliz domingo.
Hola Nuria!!jejeje la verdad que si,cuando me pongo lo hago de veras.Por pocos nunca me pongo :)
ResponderEliminarLo del jabalí fue porqué mi hermano es cazador y me pasó la carne.Y lo primero que se me pasó por la cabeza, fue hacer esta receta.
Te aseguro que están muy ricos.
Amm lo de los seguidores de blogger¿?...no lo sé.Supongo que no pensé que nadie se interesara demasiado por mi blog la verdad, lo hice como un pasatiempo.
Creo que lo pondré, haver que pasa :)
Nuria Feliz Domingo para ti también, gracias por visitar mi blog.
ResponderEliminarBesicos.
De senglar en podeu trobar en una empresa de Girona
ResponderEliminares diu Senglar de Girona tel.972476886