lunes, 17 de junio de 2013

Posted by Pilar Posted on 10:20 | 6 comments

Pèsols ofagats amb botifarra de perol.
































Hi han els últims pèsols a l'hort.
I els farem ofegats amb botifarra de perol.
Molt fàcil de fer i molt bons.
Aquí els tenim i ben macos que són.


































Posarem els pèsols en una paella ,amb la botifarra tallada ,amb talls no massa grans.I un raig d'oli d'oliva.






























I trossejarem un tomàquet madur.









































     I ho taparem a foc baix.Si veiem que no s'acaben de coure i poseu un raig d'aigua o de vi blanc        sec.



































                                              BON PROFIT!!!


Propietats nutricionals
El pèsol és ric en proteïnes, té un contingut interessant en vitamina A, C i sals minerals, potassi, ferro, zinc, luteina i àcid fòlic. És l'aliment més ric en vitamina B1 i té un 5% de fibra.

Els nutrients del pèsol són bons pel cor, redueixen el colesterol a la sang, controlen els nivells de sucre i són rics en antioxidants.

Es poden consumir tendres o secs. Actualment és més habitual el consum de pèsol fresc i sovint congelat. Se solen coure per ebullició tot i que per conservar totes les vitamines és preferible el consum fresc o escaldat.


Els pèsols botànicament parlant, pertanyen a la família de les lleguminoses, així que el pèsol es considera un llegum. Però nutricionalment el pèsol es pot considerar llegum i verdura, igual que lesfaves. És a dir, quan són frescos el contingut nutritiu s’apropa més al grup de les verdures, que tenen un contingut mig de 5-10% d’hidrats de carboni i un 1-5% de proteïnes. Mentre que en forma seca nutricionalment es considera llegum, ja que presenten un contingut mig d’hidrats de carboni de 20-50%, així com un 22% de proteïnes.
Categories:

6 comentarios:

  1. Oh que pena Pilar, mi marido estuvo hace dos meses en Barcelona y le encargué butifarra ,me duró una semana porque me encanta y ahora veo este recetón y me está dando una rabia no poder hacerlo...aaaaarggg,me lo apunto por si vuelve pronto
    Tiene una pinta increíble
    Besos

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola Inma!!muchas gracias,seguro la haces cuando tengas butifarras de estas,ya me contaras jeje.
      Besitos

      Eliminar
  2. Hola pilar.soy sevillano en malorca. Asi q me defiendo un poco con el catalan
    Me pasare mas amenudo por su sitio ok
    Riquisima tu receta bravooooooo.un saludo.fran
    Ahhhh y adeu

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola Francisco!!muchas gracias.Si tienes alguna dificultad por el idioma ,arriba en la parte derecha de mi blog hay el traductor, te será mas fácil.
      Muchas gracias por visitar mi blog :)
      Saludos.

      Eliminar
  3. En casa de mi madre se hacían matanzas y ella siempre preparaba gutifarra, pero de la negra que a mi me encanta, supongo que para la receta también vale. Esta receta la tengo que probar, me gusta. Un beso.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola Azucena,le sienta de maravilla la botifarra negra ya veras.
      Besos.

      Eliminar