jueves, 12 de diciembre de 2013

Posted by Pilar Martí Posted on 10:13 | 14 comments

Pizza de gírgoles.






















El meus sogres l'altre dia em van portar unes gírgoles molt maques.
I vaig pensar que faria alguna coseta diferent.
I aquí us deixo el que ens fa falta per una pizza de gírgoles.


Per emplenar la pizza ens farà falta;

Gírgoles, amb una soca normal en teniu per diverses vegades o per fer d'altres plats.
Un porro petit o la meitat d'un de gran.
Un parell de tomàquets madurs.
Tomàquet concentrat si és casolà molt millor, però i podeu posar el que tingueu més a mà.
Formatge a convenir a gust de cadascú o si voleu no ni poseu així és una opció més lleugera.
Sal

Amb aquestes quantitats que us dono i surten dues pizzes mitjanes o una de gran.

Per fer la massa de la pizza ens farà falta;

250 gr. farina de força
1/4 de vas de llet
125 ml d'aigua.
20 gr. de llevat de flequer.
Un pols de sal.

Un cop tinguem tots els ingredients preparats, podem passar a fer la massa de la pizza, ja que de després la tindrem de deixar llevar uns 45 min. per anar bé.

Posarem la farina en un vol, escalfarem l'aigua una miqueta que quedi tèbia i desfarem el llevat. Tot seguit i evocarem la farina, i afegirem també la llet i un pols de sal, amb una cullera de fusta remenem fins a aconseguir una massa que no s'enganxi a les mans. Tingueu en conte que hi ha farines que admeten mes aigua que d'altres,si veieu que us queda massa humida i s'enganxa a les mans, i afegiu una miqueta de farina.

La tapeu amb un drap de cuina net i la poseu en un lloc que no hi hagi corrents d'aire millor.
Si és un lloc temperat millor.
Li deixeu uns 45 minuts, ja veureu com la massa es duplica.
Ara que ja tenim la massa feta, anem a netejar bé les gírgoles que no hi queden restes.
Quant ja les tinguem netes, les tallarem a talls afinats, i amb el porro i els tomàquets el farem el mateix.
Agafem una paella i posem un raig d'oli d'oliva, no massa.
Incorporem la verdura tallada i les gírgoles.
Un pols de sal i ho tapem, foc molt suau fins que veieu que estigui cuit.
Si ja hi han passat els 45 minuts i veieu que la massa ja ha doblat el seu volum, passarem estirar-la amb un corró.
Tireu farina on vulgueu estirar la massa, perquè no se us enganxi.
Estirem, com mes estireu la massa més prima quedara.

Aquesta vegada la vaig fer bastant prima, com podeu veure a les il·lustracions.
Si la deixeu una miqueta més gruixuda, veureu que és una massa molt esponjosa i bona.

Bé un cop estirada, la col·locarem en compte en una plata, que hi haurem posat un full de paper de forn, així és molt mes practic, no s'enganxa i la plata ens queda pràcticament neta.

Precalenteu el forn a 180º.


Posarem tomàquet concentrat, el que tingueu sobre la massa de la pizza i tot seguit el porro i el tomàquet que em preparat abans i les gírgoles.
Ara podeu triar, el formatge que vulgueu per posar per sobre.
Jo vaig triar pols de formatge de cabra curat i poquet no gaire, perquè si no anul·laria el gust de les gírgoles.

Doncs apa cap al forn i amb uns 20 minuts ja la tenia feta.
Vigileu que no se us cremi, cada forn és diferent ja sabeu.

I quant la traieu no us cremeu!!

Espero que us agradi, com sempre si teniu algun dubte, us respondré com més aviat em sigui possible.

Aquí us deixo les il·lustracions que sempre ajuden una miqueta.








































































































Propietats Nutricionals de la Gírgola;

Els fongs, des de temps antics, sempre han acompanyat la humanitat: els xinesos, els grecs, els romans ... Avui, en tots els continents, els trobem formant part de la nostra dieta, en major o menor mesura, segons els costums culturals.

Les Gírgoles tenen moltes característiques que els fan desitjables ja que aporten:
fibres
proteïnes
vitamines
minerals
Els 9 aminoàcids essencials
Baix en contingut Gras, que amb els seus nutrients el posiciona com una excel · lent alternativa per integrar dietes per aprimar i per baixar el colesterol.

Bon profit!!
Reacciones:

14 comentarios:

  1. Aquesta pizza de gírgoles és de luxe!!! I el teu pas a pas espectacular!

    ResponderEliminar
  2. Por favor, qué pizza más deliciosa! Se ve espectacular, Pilar! Que me iba ahora mismo a tu casa a comer un trozo!
    Besos.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Salió muy rica Rosa Borrás.
      A veces lo improvisado es lo mejor.
      Un beso.

      Eliminar
  3. Ummm que rica¡¡¡¡ Me encanta los ingredientes, le has puesto a nuestros amigos los puerros... debe estar riquísima a la fuerza.... Besos ¡¡¡¡

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. La Empana Light de Bego,los ingredientes son los que tenía en mi nevera,fue improvisado al tener las "gírgoles".
      El puerro lo puse para que las setas se pusieran melosas,juntamente con el tomate y a cocción lenta quedan muy ricas.
      Besitos!!

      Eliminar
  4. Buenos días guapa.Esta pizza tiene una pinta deliciosa, la masa y el relleno, espectacular.
    Besos y feliz día.

    ResponderEliminar
  5. Pilar, a mi , MI pizza me encanta, pero!!!!!!!! he visto que haces unas pizzas deliciosas y super requete apetecibles, así que desde hoy comeré pizza en tu casa!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Me pierdo solo mirandola,uuuuuuu
    besos y feliz finde

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Eniko Ostafi,por mi encantada que vengas a comer pizza!!
      Muchas gracias.Que tengas muy buen fin de, kisesss.

      Eliminar
  6. Menuda pinta Pilar, con setas no la he comido nunca...probaré.
    Felicidades y un besazo

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Sale muy rica, si te gustan las setas.
      Un beso Merche hogar y brasas.
      Gracias por la visita.

      Eliminar
  7. Que rica Pilar¡¡¡ ya llego tarde, pero para la próxima avisa, con lo que me gustan las setas, estupenda esta receta. Un besazo y buen domingo.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Yo te aviso no te preocupes jeje.gracias por visitarme y dejar un comentario.
      Un beso grande guapa, buenas noches.

      Eliminar