martes, 15 de octubre de 2013

Posted by Pilar Martí Posted on 11:16 | 10 comments

Cargols el forn.





























Ingredients; 200 cargols de boca dura, que no és trenquin.
                            Pebre
                            Sal
                            Oli de cireret o cireretes petits secs + oli d'oliva.


Elaboració;

Rentem els cargols, per això els posarem a la pica amb sal.
Ja veureu que treuen escuma, amb 5 minuts els esbandim amb força aigua.
I els i fem vàries rentades.



           Posem oli, sal i pebre a la plata del forn.
           I anirem incorporant els cargols mirant avall.



I per sobre i posarem oli, pebre i sal altre cop.

Al cap d'uns 10 o 15 minuts els remanem.

Els cargols san de controlar contínuament.

El temps és orientatatiuperquè depèn molt del forn.
Sa de posar a uns 180 graus.

                     

                   Després d'uns 20 minuts ja tenim els cargols cuits.
                   Per comprovar, en traieu un de la clova amb un pinxo.

Acompanyament dels cargols;

Un tomàquet reduit i botifarra de sal i pebre rossejada.
I un allioli fet amb la mà de murter.






Aquí us deixo l'enllaç de l'allioli.



PRECAUCIONS ;

És important assegurar-se que els cargols no facin mala olor, ja que això pot indicar que hi ha alguns morts i poden haver contaminat a la resta. També cal vigilar que no hi hagi exemplars moribunds: són identificables perquè romanen immòbils en el fons de la closca.
Si són de cullita propia san de deixar en dajur entre una i dues setmanes.

Si teniu algún dubte ja sabeu, os ajudaré amb molt de gust.

Ara sí ,que aprofiti!!

Reacciones:
Categories:

10 comentarios:

  1. Me quedo con la butifarra, el tomate y el alioli,pero los caracoles... no puedo con ellos, lo siento, jajaja.
    Un besote preciosa!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Jajajajaja el caragol cuesta, gusta o no gusta .
      Un beso :)

      Eliminar
  2. Ostres, fa moltíssims anys que no menjo cargols, crec que desde que l'avi no en va a buscar... tot i que la primera vegada em van fer una mica de fástic, m'encanten!! (aixó sí els agafats i netejats a casa... els de llauna, no).

    Aquesta recepta em sona molt a la que feien a casa, peró sense anar al forn, els feien guisadets... hmmm

    Quins records!!

    Cuina d'emergencia - http://cuinademergencia.blogspot.com

    ResponderEliminar
    Respuestas

    1. Gràcies Joan R. López, pel teu comentari.
      A casa els faig així, perquè a la cassola amb boques o peus de porc no els i agraden.
      Es poden cuinar de moltes maneres!!
      Els cargols els compro amb un noi que té parada el mercat de la Bisbal d' Empordà, i tinc molta confiança. Encara que a vegades en tinc de collita pròpia.

      Un petó Nissi :)


      Eliminar
  3. Yo me quedo con lo de Nuria y además con los caracoles, son riquísimos, la receta es estupenda. Un beso :)

    ResponderEliminar
  4. No puedo, yo no puedo con los caracoles de tierra, los de mar los como como pipas... pero no, con estos no. Ahora la butifarra me tomo el doble y de alioli ni te cuento....

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Jajajaja gracias Cocina con vistas ;) ya lo se, el caracol cuesta mucho...o te gusta o no te gusta...
      Saludos

      Eliminar
  5. Pilarrrrr,llorando estoy viendo la receta por no poder probar esos caracoles... y la butifarra y el alioli...me vuelven loca los caracoles, asi al horno nunca los hice ...por favorrrr mandame un tupper que me los como hasta de desayuno :D
    Un beso

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Uissss pero no llores!!! jajaja mirate bién la receta y seguro te quedan geniales!! porqué de estos ya noquedan!!
      Un besote bonita.

      Eliminar