miércoles, 22 de enero de 2014

Posted by Pilar Posted on 10:15 | 17 comments

Espatlla de xai rústica.




























A veure us explico com la feta. Tinc un allar de foc tancat que la veritat es el millor que vam fer quant ens vam arreglar la casa.I fem de tot, torrades, carns a la brasa,escalivades i últimament i estic experimentant a fer-lo servir de forn. Però no tot i surt bé!!

Si no teniu un allar de foc, la podeu fer el forn que també i queda molt bona!

Normalment no en tinc d'espatlla de xai,perquè a casa no és que ens encanti aquesta carn, sens fa massa greixosa i pesada a l'hora de digerir.

Però men van donar una i la vaig voler provar de fer a l'allar de foc. L'experiència va esser bastant gratificant la veritat.

Ingredients;


Una espatlla de xai més o menys de quilo i poc.

Una llimona gran.

Un vas petit de vi blanc.

Sal.

Aigua.


Elaboració;

Molt senzilla de fer, la fiquem en una plata més aviat que sigui fonda.I posem la sal,el suc de tota una llimona, un got petit de vi blanc sec i dos d'aigua.I ja la podem posar el foc en una banda que no hi toqui el foc directa, jo i poso una graella sota la plata i com podeu veure faig servir una de vidre que pot anar el forn o que aguanti bastants graus. Tancarem la porta de l'allar i cada 20 minuts més o menys la ruixarem amb el suc que va deixant, i l'anirem donant la volta, això durant dues horetes.

Com podeu veure s'encongeix la carn. Abans de servir comproveu que esta ben cuita.Ha de quedar melosa la carncom si es desfés a la boca.

Espero que us agradi la recepta, se que la carn de xai és especial i no agrada a tothomperò aquí la teniu pels que us agradi.











































Bon profit!!
Categories:

17 comentarios:

  1. Que rico corderito!!! tan sencillo.. pero con ese horno... que envidia me das!!! con su leña de verdad me imagino el olor que tiene que salir, sera increible, desde luego nada que ver con los hornos electricos, te ha quedado estupendo,
    un beso

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola Maria Eugenia,la verdad que ahorro un montón con la chimenea,al tenerla encendida durante el invierno aprovecho mucho cocinar en ella.Además que le da un sabor especial a las comidas.A veces para que te quede buena una comida no hacen falta mil ingredientes jejeje y se digiere mejor.... un besazo guapa, gracias por tu visita.

      Eliminar
  2. Doncs a mi m'encanta!! A casa també tenim llar de foc i la fem servir sovint per coure-hi peixos i carn. Mai hi hem fet xai, ja veus! M'ho apunto, Pilar. Un petó

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola Marina,la veritat que va genial i aixi estalbiem una mica i aprofitem la maravella de l'allar de foc.
      Un petó.

      Eliminar
  3. Cordero! Umm que bieno! Y asi al fuego tiene que saber genial. ME envanta Pilar!

    ResponderEliminar
  4. Ostres! amb molt pocs ingredients t'ha sortit un plat genial! a mi si que m'agrada l'espatlla de xai, però al Joan no ;-(. I també tenim una llar de foc tancada a casa!! així que no tinc excusa eh??

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola Eva,dons ja ho saps jeje no tens excusa!
      Ja veus que es súper fácil de fer!
      Un petó.

      Eliminar
  5. La arn feta al foc de llenya és boníssima. Aquesta espatlla es veu molt melosa I tendra. Un plat senzill però molt especial, perquè si no la fas a la llar de foc el sabor no és el mateix. Petons.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola Chus, gràcies!!
      Tens raó quant dius que no és el mateix si no es fa a l'allar.
      Un petó!!

      Eliminar
  6. Ostres, aixó si que és una auténtica delicatessen... un dinar de diumenge amb totes les seves lletres, ja tinguis una llar de foc o una barbacoa... quines ganes!!!

    Petons!!

    Cuina d'emergencia
    http://cuinademergencia.blogspot.com

    ResponderEliminar
  7. Qué envidia más malsana me recorre y carcome por mis adentros... eso es un asado y lo demás... otras cositas. Como siempre una receta espectacular. Bss

    ResponderEliminar
  8. Que rico tiene que estar y encima a la leña¡¡¡ ummmmm me encanta ... Besos¡¡¡

    ResponderEliminar