He fet un recull de fotos, de la meva galeria per poder penjar aquesta recepta.
Els calamars farcits no són complicats de fer, porten feina però val molt la pena.
Gairebé tots els calamars es poden farcir, petits, no tant petits i mes grans.
Els meus preferits son els mitjanets tirant a petits, trobo que queden perfectes i mes gustosos.
Això si, porten mes feina el esser mes petits.
Ingredients;
Calamars per farcir.
Carn picada de tocino o barrejada (tocino i vedella).
All i juliverd fresc.
Sal i pebre.
Pa torrat.
Ous
Oli d´oliva
Escuradents rodons.
Farina.
Ingredients per complementar el plat;
Mosclos
Cargols de mar
Llagostins o gambeta
Petchines
Ni podeu possar mes o menys .Aixó ho deixo a gust de cadescú.
Ingredients per el sofregit;
Seba
Tomàquet concentrat
Sal i pebre
Oli d´oliva
El primer que farem , serà netejar bé els calamars.Els i traurem tot el de dins i els girarem.Els passem per sota l'aixeta que quedin ben nets.Després els posem en un escorredor.
Tot seguit agafem l'all i julivert i ho trinxem .
Ho afegim a la carn picada, salpebrem .I afegim un o dos ous segons la quantitat de carn mes una miqueta de pa torrat (no massa) només per lligar una mica la carn.
Posarem a farcir els calamars.
No els empleneu massa, perquè la carn creix i el calamars es fan petit i s´esverdallerien.
Quant els tingueu farcits, els tanqueu amb un escuradents rodo.
Ara els arrebossem amb la farina.Abans de posar-los a fregir.El primer cop que els girem els punxarem una mica amb un escuradents , perquè no s'acabin trencant, el encongir-se.
Quant els tinguem fregidets a mig foc,els reservem.
I ara farem el sofregit, en el mateix oli que hem fregit els calamars.
Passem enrossir la seva amb un pols de sal, quant la tinguem mes aviat fosca i tirem el concentrat de tomàquet amb la meitat d'aigua, deixem coure una miqueta i triturem.
Dons bé, ara toca ajuntar-ho tot.
En una cassola gran,que els calamars quedin amples.
I posem el sofregit ,els calamars .El foc no massa fort.
Quant comenci a fer chup chup, i afegirem la clova rentada prèviament.O posada amb sal segons el tipo de clova perquè deixi anar la sorra que pogui portar.
També i posarem la gambeta si és el cas que ni vulgueu posar.
Els calamars seran molt mes bons si són fets un dia per L'altre.
La clova i la gambeta, li afegiu el mateix dia que els consumiu és molt mes bona.
Per ressaltar sabors i podeu fer una picada , d'ametlles, all i julivert.
Mes un raig de vi blanc sec dins els temps de cocció.
Un bon plat per un Diumenge o día festiu.
Bon profit!!!!
Si teniu algun dubte ja sabeu, aquí estic serà un plaer ajudar-vos.
S, accepten comentaris, bons i no tant bons :)
Madre mía¡ que comida más rica, para empezar y no parar de comer, tiene una pinta buenísima, Un beso.
ResponderEliminarMuchas gracias Azucena!!
EliminarBesitos :)
Ya estoy aquí, ahora te podré seguir según publiques, que tengas muchos más!!
ResponderEliminarEstos calamares se ven espectaculares!! Un besito, niña, que pases un buen domingo!!
Hola Nuria, muchas gracias por todo!!besines, feliz Domingo para ti también!! :)
EliminarGracias por ser mi primera seguidora :)
EliminarNos seguimos muakss
Estoy babeando Pilar!!! aaaaa que rico
ResponderEliminarFantastico tu plato de hoy! para mi o de parte de mi un 10!!
Un beso!
feliz domingo
Hola Eniko!!gracias gracias!!así vale la pena poner mis recetas,soy feliz!!
EliminarBesicos, acaba de pasar un buen día de Domingo.
Tot i que portin més feina a mi també m'agraden més aviat petits, Pilar. Sobretot, perquè pots fer-ne tres o quatre sense quedar ben tip! I agafen més el sabor de la salseta que els acompanya. Els plats t'han quedat guapíssims! Petons
ResponderEliminarHola Marina!!dons si ho has dit exactament com jo penso, queden molt mes gustosos mes petits.
EliminarMoltes gràcies per el comentari :)
Petonets!