viernes, 24 de mayo de 2013

Posted by Pilar Martí Posted on 1:06 | 10 comments

CANALONS DE COL I PATATA



























Ingredients;

Una col
Patates
Oli d'oliva
Sal
Un tomàquet per amanir

Elaboració;
Molt fàcil, netegem la col, pelem les patates .
Agafem la col neta sense tallar, amb les fulles senceres i ho posem en una olla amb aigua i un pols de sal.
I afegim les patates tallades i netes a sobre les fulles de col.
Tot plegat a de bullir fins esser cuit. No amb excés.

Escorrem les patates, i les fulles de col  amb molt de compte no es trenquin.No llenceu el caldo el podeu fer servir per una sopa de pasta, és boníssim.
Posem la patata per triturar amb oli d'oliva un raig o mes.Segons la textura que vulgueu.
Ho posem dins la fulla i enrotllem.
Amb la col restant i una mica de patata fem un altre puré per decoració.
Tallem el tomàquet i el posem entre canaló i canaló.

Aquest plat el podem menjar tant fred com tebi o calent, sempre tinguen en conta que el tomàquet si posa el final si el mengem calent.





































Bon profit!!!

La col
Rica  en antioxidants, àcid fòlic i vitamina C, les cols prevenen diferents tipus de càncer, regulen la pressió arterial i afavoreixen la assimilació del ferro.

Les patates
Son una excel·lent font de calories i de vitamines C i la B. Les patates, riques en potassi, son apropiades per a qui pateix de pressió arterial alta, depressió o processos de tipus reumàtic

OLI 
L'oli d'oliva verge extra es un dels principals factors de prevenció de les malalties de l'aparell circulatori (cor,artèries, etc.), ja que en ser un oli insaturat aporta el colesterol bo (HDL) i, doncs, ajuda a regular el nivell de colesterol de la sang.

Reacciones:
Categories:

10 comentarios:

  1. Una manera divertida de presentar la col, perquè potser així els nens s'ho menjaran més bé! Petons i bon cap de setmana, Pilar!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola Marina!gràcies ,a mi m´agrada molt la col i patata, peró hi ha qui no li agrada tant!!els nens com dius potser els costa mes.
      Igualment que tinguis un molt bon cap de setmana :)

      Eliminar
  2. Me gusta, yo nunca he probado la col así yo siempre cruda en ensaladas, pero esta la probare. Un beso.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola Azucena!!ves yo al contrario, nunca cruda :)
      Ya veras que buena, ya me contaras.
      Un beso

      Eliminar
  3. que original!!! me ha encantado esta receta mucho!
    besitos y feliz fin de semana
    Silvia

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola Silvia!!muchas gracias :)
      Feliz fin de semana para ti también.
      Pilar

      Eliminar
  4. Esta receta cumple una de mis máximas preferidas: "lo menos es más". Muy buena. besos

    ResponderEliminar
  5. Nunca he probado la col así! Una receta de lo más sana!!
    Ana de JUEGO DE SABORES

    ResponderEliminar
  6. Gracias Ana!!Está muy buena de verdad :)
    Si la pruebas ya me contaras.
    Saludos!!

    ResponderEliminar