Ingredients;
- 6 ous
- 125 gr. de sucre
- 125 gr. de farina
- 1 cullereta de llevat
Elaboració;
Se separen els rovells de les clares, es posen els rovells i el sucre en un bol i els emblanquinem (es baten una bona estona fins que quedin amb una consistència de mantega .
Seguidament i afegirem el llevat i la farina (tamisat) i remenem be.
Muntarem les clares a punt de neu i les afegirem , tot plegat ho remenem en conta.
Ho evoquem tot en un motlle de 22 cm
Temperatura del forn uns 170 graus, dalt i baix.El temps mes o menys uns 20 a 25 minuts, encara que sempre depèn del forn que tinguem a casa.
Comproveu amb un pinxo llarg si a quedat cuit abans de retirar-lo del forn.
Espero que os vagi bé.La veritat aquest pa de pessic és molt fi .
BON PROFIT!!!
La història ens explica que era un simple pa que s´oferia després de l´ofici que es realitzava en la Festa Major de la ciutat dels Sants, però com era irresistiblement bo i la temptació molt poderosa els vigatants en feien pessigades abans de l´oferiment posterior. D' aquí prové l´accepció del pessic. L'accepció "pessic" la trobo preciosa i molt nostre...
la voy a hacer hoy,
ResponderEliminarYa me contaras Andrea!! yo la hice ayer, es rapido de hacer y nada complicado.Saludos!!
ResponderEliminarNo coneixia que aquest pa de pessic revés el nom de 'de Vic', i mira que vaig néixer-hi relativament aprop (uns 40 km).
ResponderEliminarPer cert, m'encanta el pa de pessic :P
La història ens explica que era un simple pa que s´oferia després de l´ofici que es realitzava en la Festa Major de la ciutat dels Sants, però com era irresistiblement bo i la temptació molt poderosa els vigatants en feien pessigades abans de l´oferiment posterior. D' aquí prové l´accepció del pessic. L'accepció "pessic" la trobo preciosa i molt nostre...
ResponderEliminarNissi aquí te deixat el perquè en diuen de "Vic".Jo sempre le conegut així :)
ResponderEliminarUna abraçada.
El trobo genial...i a mi també m'encanta "pessic"!!! Una abraçada Pilar! Ens llegim!
ResponderEliminarOi que si Mònica,es bo a pessigades amb un llet i cafè !!
EliminarGràcies per el cometari Mònica :)
I tant que ens llegim!! Petonets!!